Lép az önkormányzat a Böszörményi út bontás miatt

Lép az önkormányzat a Böszörményi út bontás miatt

Gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a XII. kerületi önkormányzat a Böszörményi úti irodaház-beruházásnál történt bontási baleset ügyében – mondta Pokorni Zoltán polgármester.

Több autó megrongálódott egy XII. kerületi épület bontása közben hétfőn délután. A Böszörményi út 22. alatti hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak.

Pokorni Zoltán kerületi polgármester érdeklődésünkre elmondta: az önkormányzat a tulajdonosa a területnek, illetve annak a cégnek, amelyik megrendelte a bontást. A munkálatokat az Alba-Fém Kft. végezte.

Az önkormányzat hétfőn leállította a bontási munkákat azzal a feltétellel, hogy a hatósági vizsgálatok végeztével, csak a statikus szakemberek véleménye alapján lehet újraindítani, amennyiben teljes mértékben garantálni tudják a szakemberek a környéken lakók, illetve az arra közlekedők biztonságát – fejtette ki a polgármester, hozzátéve, hogy amíg ezek a vélemények nem készülnek el, addig nem lehet folytatni a bontási munkát.

Hírdetés

Pokorni Zoltán kiemelte: mindez nem összekeverendő azzal, hogy maga a katasztrófavédelem előírta veszélymentesítést, vagyis a lógó épületrészeknek a lehúzását, lebontását. Ez még éjjel is zajlott.

Az önkormányzat emellett feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, hiszen gondatlanságból veszélyeztettek számos embert, és

– hangsúlyozta a polgármester. A feljelentés során kell majd vizsgálnia a rendőrségnek és a szakembereknek, hogyan fordulhatott elő ez az eset, elkövetett-e szabálytalanságot a bontást végző cég.

Pokorni Zoltán úgy tudja, két autó rongálódott meg, az egyik ezek közül a bontást végző cég munkatársáé. Kiemelte: a cégnek kell kártalanítania az autósokat. A társaság vezetője felajánlotta, hogy a környéken lakók autóinak a mosását is kifizeti.

A polgármester elmondta azt is, hogy a bontásra azért volt szükség, mert a retró, már korszerűtlen irodaházak helyett lakóépületet terveznek építeni a területen, közösségi terekkel, mélygarázzsal és kerttel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »