Lenyűgöző képek az elsüllyedt hajók, rozsdás tankok víz alatti világából

Lenyűgöző képek az elsüllyedt hajók, rozsdás tankok víz alatti világából

A vízi világ egyik legnagyobb szerelmese, Tobias Friedrich német fotográfus évek óta járja a tengerek, óceánok mélyét, ahol a tengerfenéken többek között elsüllyedt hajókat, repülőgép-hordozókat, rozsdás tankokat, kigyulladt szállítóhajókat kap lencsevégre. Pápua Új-Guinea, Korzika, Málta, Egyiptom, Jordánia vagy Barbados part menti vizeiben számos roncs fekszik háborítatlanul, a tehetséges fényképész pedig gyönyörű képeken hozza elérhető közelségbe a víz alatti történelem elfeledett szegletét.

„A roncsok melletti búvárkodás olyan mintha egy barlangba merülnél le. Általában nincs közvetlen, egyenes út a vízfelszín felé, így tökéletesen bizonyosnak kell kelled, hogy a felszereléseid jól működnek, például, hogy elég oxigéned van-e ahhoz, hogy beússz a roncsok közé” – magyarázta a németországi Wiesbadenből származó, 35 éves Friedrich, aki 2007 óta űzi ezt a nem mindennapi hobbit.

„Ez egy igen veszélyes sport, bármi szembe jöhet veled, hiszen semmit sem látsz, így nem árt, ha veled van valaki” – tette hozzá a fotós, aki elmondása szerint mindegy egyes merülését aprólékosan megtervezi, hiszen csak így lehet megtalálni a fényképezés szempontjából a legmegfelelőbb szöget. Elmondása szerint a kedvenc felvételei közé a repülőgépek tartoznak, hiszen a korábban a levegőben és a földön tevékenykedő gépek működési területe távolról sem a tenger.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »