Lengyel rendőrök érkeztek a határvédelem segítésére

Lengyel rendőrök érkeztek a határvédelem segítésére

Negyvenkilenc lengyel rendőr érkezett a déli határ védelmének segítésére vasárnap – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

A visegrádi négyek határrendészeti együttműködése keretében Magyarországra érkező lengyel rendőri kontingens egyik tagja felhúzza karszalagját az ünnepélyes fogadásukon a Készenléti Rendőrség központi objektumában 2016. szeptember 18-án. A negyvenkilenc lengyel rendőr feladata a zöldhatár őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása a déli határon október 29-ig. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Azt írták, hogy a lengyelek a visegrádi négyek határrendészeti együttműködésének keretében érkeztek, és október 29-éig teljesítenek szolgálatot Magyarországon.

A lengyel kontingenst Papp Károly országos rendőrfőkapitány köszöntötte ünnepélyes keretek között Budapesten, a Készenléti Rendőrség központjában.

A rendőrök feladata a zöldhatár őrzése, gyalogos, gépkocsizó járőrszolgálat és figyelőszolgálat ellátása – írták, hozzátéve: a kontingens terepjárókkal és kézi hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét.

A lengyel rendőrök saját egyenruhájukban és felszerelésükkel látják el feladataikat. Csak magyar rendőr felügyelete mellett intézkedhetnek – olvasható a közleményben.

 

MTI

The post Lengyel rendőrök érkeztek a határvédelem segítésére appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »