Lengvarský: Ha az étteremben nem kérik el tőlünk az oltási igazolványt, tegyük azt mi szóvá!

Lengvarský: Ha az étteremben nem kérik el tőlünk az oltási igazolványt, tegyük azt mi szóvá!

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter a lakosság megértését kérte a szigorúbb járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban, valamint azt, hogy tartsák be azokat, sőt kényszerítsék ki a betartásukat. Mindezt a csütörtöki kormányülés után jelentette ki, amelyen a miniszterek jóváhagyták az aktualizált COVID automatát.  

„A jelenlegi járványhelyzet az egész egészségügyi rendszert veszélyezteti, és azzal fenyeget, hogy a nem ‘covidos’ páciensek sem fognak ellátáshoz jutni” – emlékeztetett a miniszter. Hozzátette: a számok arra kényszerítik a kormányt, hogy azok számára is szigorúbb intézkedéseket vezessen be, akik felelősségteljesen viselkedtek és beoltatták magukat.

Hírdetés

Bízom benne, hogy megértik, hogy mi mindnyájan megértjük, és be fogjuk tartani az óvintézkedéseket

 – fogalmazott Lengvarský, aki szerint szükség esetén az emberek ki is kényszeríthetik az előírások betartását. „Ha olyan étterembe megy, ahol nem ellenőrzik, kérje, hogy ellenőrizzék, kérje, hogy biztonságos környezetben lehessen, így biztosítva, hogy az intézkedéseket ne kelljen tovább szigorítani” – tanácsolta a tárcavezető.  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »