Lengvarský: A nagyobb átoltottságú járásokban ősszel kevesebb lesz a korlátozás

Lengvarský: A nagyobb átoltottságú járásokban ősszel kevesebb lesz a korlátozás

Szlovákiában az első adag vakcinát már 2,2 millió lakos kapta meg. Hatalmas problémát jelent az a 800 ezer 50 év fölötti lakos, akik nincsenek beoltva, és akik ősszel kórházba kerülhetnek. Az egészségügyi miniszter a postoj.sk-nak elmondta, hogy az őszi intézkedések az oltottak számára lesznek előnyösebbek.

A Covid-automata egyszerűbb lesz, és kevesebb színnel fog működni, valamint figyelembe veszi majd azt is, hogy járásonként milyen az 50 év felettiek átoltottsága, mivel ennél a korcsoportnál a legmagasabb a kórházi ápolásra szorulók száma. Tehát azok a járások, amelyekben több idős személy van beoltva, a járványügyi helyzet romlásakor, nem váltanak mindjárt sötétebb színekre.” – mondta Lengvarský egészségügyi miniszter.   

A tömegrendezvények, edzőtermek, wellnessek és éttermek is a beoltottakat részesítik majd előnyben.

Hírdetés

„Ha mindenki be lesz oltva, akkor tessék, mindenki mehet a stadionokba” – tette hozzá az egészségügyi tárca vezetője.

Az átoltottság számától függ az is, hogy ősszel milyen korlátozó intézkedésket vezetnek be. „A legsúlyosabb forgatókönyv szerint a lockdown valamilyen formájára szükség lesz, de ez alól kivételt képeznek majd a beoltottak, akik nem jelentenek veszélyt a társadalomra” – közölte Lengvarsky.

(br, pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »