Lemosták az észteket a magyar röpislányok

A házigazda magyar válogatott győzelemmel kezdte a négycsapatos Európa-bajnoki selejtezőtornát: Jan De Brandt együttese péntek este az észtek ellen nyert négy játszmában.

Az Érd Arénában rendezett összecsapáson az előselejtezőből érkező, papíron legkönnyebb ellenféllel kezdett a magyar csapat, amely tavaly Belgiumban 28 év szünet után szerepelt újra kontinensviadalon. A magyar válogatott az esélyeknek megfelelően az első két játszmát megnyerte, a harmadikban azonban kissé kiengedett, az észtek pedig ezt kihasználva szépítettek. A negyedik felvonásban a magyarok ritmust váltottak, és rendkívül könnyedén, magabiztosan fejezték be a találkozót.

Idegesség

„Az első meccsünkön mindig kicsit idegesebben játszunk, de ez egy kötelező győzelem volt. Az első játszmában jól ment a játék, a második végére viszont akadtak problémáink a támadásokkal, a harmadikban pedig nem sikerült befejezni az akcióinkat” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának Jan De Brant szövetségi kapitány. A belga edző hozzátette: a negyedik szett előtt némileg változtatott csapata felállásán, és mint mondta „onnantól kezdve ez már egy könnyű meccs volt”.

Az Azerbajdzsánban és Grúziában sorra kerülő Európa-bajnokságra a két selejtezőtorna győztese automatikusan kijut, míg a csoportok második helyezettjei pótselejtezőn küzdenek meg egymással. Amennyiben a magyarok másodikok lesznek, akkor a bolgár, román, svájci, montenegrói négyest felvonultató kvartett másodikjával találkoznak.

A pótselejtező első felvonását október 2-án rendezik, míg a visszavágóra október 9-én kerül sor.

Európa-bajnoki selejtező:

1. torna, 1. forduló:

Magyarország-Észtország 3-1 (19, 22, -16, 11)

a csoport másik mérkőzésén:

Lengyelország-Finnország 3-0 (19, 16, 21)

A további program:

szombat:

Lengyelország-Észtország 16.00

Finnország-Magyarország 18.30

vasárnap:

Észtország-Finnország 16.00

Lengyelország-Magyarország 18.30

2. torna (Bielsko-Biala)

szeptember 23., péntek:

Magyarország-Finnország 17.30

Lengyelország-Észtország 20.00

szeptember 24., szombat:

Magyarország-Észtország 15.00

Finnország-Lengyelország 17.30

szeptember 25., vasárnap:

Észtország-Finnország 17.30

Magyarország-Lengyelország 20.00


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »