Lemondott Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter, Liberman lesz az utód, de ezt már tegnap hírü adtuk

Móse Jaalon izraeli védelmi miniszter lemondott tisztségéről és a kormányzó jobbközép Likud párt listáján szerzett parlamenti képviselői helyéről – jelentette péntek reggel a helyi közszolgálati rádió.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Jaalon a Facebook és a Twitter közösségi oldalakon megjelent üzenetében bejelentette: közölte Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, hogy annak “hozzáállása” miatt, és mert elvesztette bizalmát a kormányfőben, egy időre visszavonul a politika világából.

Az utóbbi napokban szinte bizonyossá vált, hogy Avigdor Liberman Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) nevű jobboldali nacionalista pártja csatlakozik a jobboldali-vallásos kormánykoalícióhoz, és Liberman kapja meg a védelmi minisztérium vezetését.

Netanjahu az utóbbi hónapokban egyre gyakrabban keveredett vitába Jaalonnal, aki már négy éve vezette a védelmi tárcát.

Jaalon azért került összetűzésbe a kormányfővel, mert kiállt a hadsereg vezetése mellett, amikor katonai bíróság elé vitték a már ártalmatlanná tett késes palesztin merénylőt agyonlövő őrmester ügyét, és a védelmi miniszter nem vonta meg támogatását a vezérkari főnök helyettesétől sem, aki egy holokausztnapi megemlékezésen párhuzamot vont bizonyos jelenlegi izraeli tendenciák és a holokausztot megelőző náci Németország között.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »