Lemondott még egy marosvásárhelyi RMDSZ-es tanácsos

Lemondott még egy marosvásárhelyi RMDSZ-es tanácsos

Bakó Szabolcs, a marosvásárhelyi RMDSZ-frakció városi tanácsosa a Facebook-oldalán jelentette be, hogy lemond a tanácsosi mandátumáról. Ő a második RMDSZ-es tanácsos, aki a napokban jelezte, hogy nem kívánja tovább betölteni a mandátumát.

Bakó Szabolcs 2016-ban a MIET és a marosvásárhelyi ifjúsági szervezetek támogatásával került fel a marosvásárhelyi tanácsosi lista 7-dik helyére, és állítása szerint kedden iktatta az utolsó határozattervezetét, melyben kérte a tanulóknak járó ösztöndíjak időbeli kifizetését. Elmondása szerint ezt minden évben kezdeményeznie kellett.

Hírdetés

A lemondott tanácsos azt állítja, hogy a frakció üléseken a problémák megoldása helyett a tanácsosok inkább a „volt és jelenlegi csapattársak befeketítésére és kommentálására” fókuszálnak, és elszomorítónak tartja, hogy a frakció bármilyen döntését felülírja egy-egy utolsó percben hozott döntés, mely sok esetben merőben ellentmond a tanácsosok szakmai véleményének.

„Újabban azzal támadnak, hogy a város költségvetése miattam néz úgy ki, ahogy. Az igazság az, hogy az én javaslatomra 0-ról 100 000 lejre nőtt a Forgatagnak előirányozott összeg, de ezen kívül sok más rendezvényre javasoltam támogatást: a Múzeumok éjszakájára 40 000 lejt, a Marosvásárhelyi Diáknapokra 10 000 lejt, a Vibe fesztiválra 40 000 lejt. Egyidőben kértem a szezonnyitó majális rendezvényre elkülönített pénzösszeg, azaz 300 000 lej teljes eltörlését, és indítványoztam az eperültetvényekre és haltenyészetre szánt összegek törlését. Ezennel betelt a pohár – a mai nap, városi tanácsosi tisztségemről azonnali hatállyal lemondok”- írja Facebook bejegyzésében Bakó Szabolcs. (hírszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »