Lemondott kongresszusi tisztségéről a zaklatással vádolt képviselő

Lemondott kongresszusi tisztségéről a zaklatással vádolt képviselő

Lemondott a kongresszusban betöltött tisztségéről kedden a szexuális zaklatásokkal vádolt John Conyers demokrata párti képviselő, és bejelentette visszavonulását – írja az MTI.

A beszámoló szerint a 88 esztendős Conyers – aki a kongresszus legrégebbi tagja volt – kijelentette: szeretné, ha fia venné át a képviselőházban betöltött helyét.

A képviselőház etikai bizottsága ugyanakkor jelezte, hogy valószínűleg folytatja a Conyersszel kapcsolatban felmerült zaklatási vádak kivizsgálását.

Conyerst eddig több kongresszusi alkalmazott vádolta meg szexuális zaklatással, valamint azzal, hogy nőket utaztatott közpénzen washingtoni lakására vagy a kongresszusi irodájába. Elismerte, hogy az egyik hölgy munkatársának 2015-ben 27 ezer dollárt fizetett hallgatásáért cserébe. A képviselő erre azt mondta, hogy ez nem a bűnösségének az elismerése volt, hanem egy bizonyos – ki nem fejtett – problémát segített a nőnek megoldani a pénzátutalásokkal.

Az idős politikus a többi vádat határozottan tagadta.

John Conyers bő két hete mondott le az igazságügyi bizottságban betöltött helyéről, lemondását a törvényhozók is sürgették. A demokrata párti politikus akkor azonban még azt mondta: nem mond le képviselői helyéről, hanem minden erejével azon lesz, hogy tisztázza magát a vádak alól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »