Lemondott egy sportvezető! Alkalmatlannak tartja magát, mert elítéli Kiss László mosdatását

Lemondott posztjáról Kocsis Csaba, Magyarország legsikeresebb műugró egyesületének elnöke, mert képtelen azonosulni azzal a morális válsággal, ahová a magyar sport jutott Kiss László esetét követően – derül ki a sportvezető portálunkhoz eljuttatott közleményéből.

A mai napon lemondok az RLSE elnökségéről. Kérem az Egyesületet a lehető legrövidebb határidőn belül gondoskodjon új elnök megválasztásáról. Jómagam alapító tagként továbbra is támogatom az Egyesület működését – írja Kocsis Csaba.

A sportvezető úgy érzi, hogy a kialakult helyzetben alkalmatlanná vált az elnöki tisztség betöltésére.

“Amit én gondoltam és gondolok a sportról, valamint egy sportvezető feladatairól teljesen összeegyeztethetetlen azzal, ami az elmúlt napokban eluralkodni látszik a magyar sportéletben. Morálisan mélységesen elutasítom azt, hogy szexuális bűncselekmény elkövetői fiatalokkal foglalkozhassanak. Elutasítom azt, aki az ilyen cselekedetet mentegeti. A „szerecsenmosdatás” módjáról és eszközeiről nem is beszélve! Nem tudok azonosulni azzal, hogy sportvezetők ilyen embereknek évekig esélyt adtak arra, hogy gyermekeinket veszélyeztessék. Megdöbbenve és éretlenül állok az olyan a véleményekkel szemben, amelyek az aranyérmek számától teszik függővé egyes emberek morális megítélését”

– fogalmaz Kocsis.

“A műugrás különlegesen „létesítmény-függő” sportág, ezért Magyarország legeredményesebb műugró egyesületének elnökeként őszintén örültem és örülök annak, hogy a sportág egyik legnagyobb eseményének lehetünk házigazdái és újra itthon szurkolhatunk sportolóinknak.  Elismerem sportvezetőink e téren elért eredményeit. De a gazdasági, politikai, sportdiplomáciai sikereket mind megkérdőjelezik egyes sportvezetőink bizonyos kijelentései, melyek a moralitás teljes hiányát bizonyítják” – írja.

“Ma Magyarországon – úgy tűnik – alkalmatlan vagyok sportvezetőnek, mert úgy gondolom, van olyan „ár”, amiért nem kell sem aranyérem, sem új uszoda. És ennek minden alkalommal hangot fogok adni, amikor erre módom lesz. Nem nehéz elképzelni azokat a helyzeteket, amikor ez kifejezetten hátrányt jelentene minden olyan szervezetnek, amelyeket én képviselek. Ezért a legkevesebb kárt azzal okozom, ha lemondok elnöki tisztségemről. Teszem ezt azzal a meggyőződéssel, hogy egyesületünkben az én személyem a legkönnyebben pótolható. Én CSAK a törvényes működésért és az alapvető sportetikai elvek megvédéséért vagyok felelős. Ez utóbbi tekintetében én már nem tudok lépést tartani az itt diktált ritmussal” – zárul a közlemény.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »