Lemondott Balogh József fülöpházi polgármester

Lemondott tisztségéről Balogh József (független) polgármester, akit kedden másodfokon, jogerősen tíz hónap – két év próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítéltek – tájékoztatta Fülöpháza jegyzője szerdán az MTI-t.

Vincze Miklós elmondta: a polgármester jogviszonya lemondással vagy a méltatlansági eljárással szűnhet meg. Szándékos bűncselekmény, majd jogerős ítélet megszületése esetén az önkormányzatnak méltatlansági eljárást kell lefolytatnia. Erre azonban nincs szükség, mert Balogh József polgármester tegnap írásban lemondott tisztségéről. Az önkormányzati törvény szerint a lemondás az írás iktatásával joghatályossá  is válik, mivel a politikus nem jelölt meg határidőt – tette hozzá.

A zavartalan működés biztosítása érdekében a fülöpházi képviselőtestület csütörtökön a döntésről határozatot is hoz, és a folyamatban lévő ügyeket, a polgármesteri feladatokat az általános helyettesítéssel megbízott alpolgármester, Csaplár Tibor Imre (független) veszi át – közölte a jegyző.

Balogh József 2013 áprilisában ököllel többször arcon ütötte élettársát, akinek emiatt eltört az orr- és járomcsontja. A  Kecskeméti Törvényszék kedden, jogerősen tíz hónap – két év próbaidőre – felfüggesztett börtönre súlyosította az elsőfokú járásbíróság 420 ezer forintos pénzbüntetést kiszabó ítéletét.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »