Lemondott a malajziai uralkodó

Lemondott a malajziai uralkodó

V. Muhammad szultán, malajziai uralkodó vasárnap bejelentette lemondását. A Reuters hírügynökség szerint az ország történetében ő az első király, aki ötéves megbízatási idejének lejárta előtt távozott tisztségéből.

A 49 éves V. Muhammad 2016 óta állt az ország élén. A király lemondása azonnal hatályossá vált, jelentették be a királyi palotában, de a lemondás okát nem pontosították. Egyesek feltételezik, hogy a döntés hátterében nemcsak a miniszterelnökkel támadt nézeteltérése, hanem az uralkodó közelmúltban kötött házassága is szerepet játszott.

Hírdetés

A közösségi oldalakon már a múlt héten megjelentek olyan megjegyzések, hogy a V. Muhammad lemondani készül, de ezt a kormány még pénteken is cáfolta. Az uralkodó két hónapig gyógykezelésen volt és csak nemrégen tért vissza hivatalába. A gyógykezelés idején házasodott meg: felesége Moszkva egykori szépe, a 25 éves Okszana Vojevodina lett. A szertartásról készült fotók a világhálónra is felkerültek, ennek ellenére a palota nem erősítette meg a hírt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »