Lemondott a karcagi rendőrkapitány

Lemondott a karcagi rendőrkapitány

Teleki Zoltán, Karcag rendőrkapitánya lemondott kapitányságvezetői tisztségéről – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel a Police.hu oldalon. A Jobbik korábban kezdeményezte, hogy le kellene váltani, mert állításuk szerint az alezredes egy hangfelvétel tanúsága szerint arra kérte beosztottjait, hogy differenciáltan bírságoljanak.

Lukács László György keddi sajtótájékoztatóján a Jobbik nevében arra szólította fel a Belügyminisztériumtól, hogy mozdítsák el pozíciójából a karcagi rendőrkapitányt, helyére pedig egy olyan személyt nevezzenek ki, akiben “a helyi lakosok meg tudnak bízni. Olyat, aki a saját beosztottjaival is olyan viszonyt tud kialakítani, amely tisztességes, jogkövető és a jogszolgáltatásnak mindenképpen megfelel” – fogalmazott.

Hírdetés

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese, az utóbbi idők “gyanús ügyletei” miatt azt is kérte, hogy visszamenőlegesen is tárják fel azokat az eseteket egy vizsgálat során, amikor a kapitány arra utasíthatta a beosztottjait, hogy térjenek el a jogszabályoktól.

A karcagi kapitányság vezetését augusztus 16-ai hatállyal Karsai Lajos őrnagyot, a megyei rendőr-főkapitányság osztályvezetőjét bízza meg Urbán Zoltán László megyei főkapitány.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »