Lemondott a gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő

Információink szerint lemondott mandátumáról Gál Roland dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselő, aki jelenleg előzetes letartóztatását tölti emberölés gyanúja miatt.

A Fidesz-KDNP színeiben mandátumhoz jutott Gál Rolandtól már február 22-én megvonta a közgyűlés valamennyi bizottsági tagságát és egyéb tisztségét. Erre azért is volt szükség, mert Gál töltötte be a város közbiztonságáért felelős tanácsnoki posztját is, magyarán a gyilkosság gyanúja miatt rácsok mögött ülő képviselő volt a rendőrség és az önkormányzat közötti összekötő.

A Fideszből időközben kizárt képviselőtől nem lehetett elvenni mandátumát, arról csak saját maga mondhatott le. Ha ezt nem tette volna meg, az önkormányzati törvény szerint csak akkor szűnt volna meg mandátuma, ha egy éven át nem jelenik meg a testületi üléseken.

Mivel az Alfahír információi szerint Gál Roland lemondott, így Dunaújváros 4. számú választókerületében előrehozott választásokat kell majd tartani.

A volt kormánypárti képviselőt azzal gyanúsítják, hogy 2013. május 1-jén több társával agyonvert egy dunaföldvári vállalkozót, akinek holttestét végül egy dunaújvárosi ingatlan kerti pincéjében betonozták be.

Akit az ügy további részletei is érdekelnek, kattintson ide.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »