Lemondott a brit kormány második embere, aki pornót nézett a laptopján

Lemondott posztjáról Damian Green, a brit miniszterelnök helyettese, miután a vizsgálat megállapította, hogy megsértette a kormánytagokra vonatkozó szabályokat – közölte a BBC. Green a First Secretary of State címet viselte (ami magyarul első államtitkárt jelent), és a gyakorlatban a brit kormány második embere. Theresa May „mély szomorúsággal” reagált a döntésre.

Hírdetés

A jelentés szerint Green „helytelen és félrevezető” kijelentéseket tett, amikor azt vizsgálták, valóban pornót töltött-e le 2008-ban a hivatali számítógépére. Az államtitkár ugyanis azt állította a vizsgálat során, hogy nem volt tudomása a pornográf videókról, vagyis hazudott. Lemondó nyilatkozatában Green sajnálatát fejezte ki emiatt, és azt írta, valóban lehetett volna egyértelműbb.

Green egyike volt azoknak a képviselőknek, akik szexuális zaklatási vádak értek, egyebek mellett azért, mert futólag hozzáért egy fiatal aktivista térdéhez. Azt is vizsgálták ugyanakkor, hogy valóban kéretlen üzenetet küldött-e egy Kate Maltby újságírónőre, 2015-ben. Az államtitkár ezt tagadta, de a vizsgálat hihetőnek találta a történetet, mivel voltak olyanok, akik tanúsították, hogy tudtak az üzenetről. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »