Lemondott a botrányairól elhíresült ácsi momentumos polgármester

Lemondott a botrányairól elhíresült ácsi momentumos polgármester

Lemondott tisztségéről a Komárom-Esztergom megyei Ács polgármestere, a botrányairól elhíresült Lakatos Béla, aki a Momentum Mozgalom színeiben indult az áprilisi országgyűlési választásokon. Lakatos Béla körül vélhetőleg elfogyott a levegő, és már korábbi helyi szövetségesei sem támogatják. A polgármester azzal magyarázta a döntését, hogy már annyira szorította a várost a Fidesz félelempolitikája, hogy a helyiek érdekében jobbnak látta félreállni.

Mint az MTI-nek elmondta: munkaviszonya hivatalosan egy hónap múlva szűnik meg. Hozzátette, a városvezetéssel kapcsolatos teendőket a továbbiakban az alpolgármester és a testület látja el.

Májusban felkerült a világhálóra egy hangfelvétel, amelyen a polgármester durva hangon beszél egy iskolai értekezleten. Ezt követően helyi lakosok egy csoportja aláírásokat gyűjtött, hogy a testület határolódjon el a városvezetőtől.

Lakatos Béla, aki korábban nyolc évig iskolaigazgatóként dolgozott, az országgyűlési képviselő-választások után egyszer már bejelentette lemondását, mert a Momentum színeiben induló jelöltként a városban csak a harmadik helyet szerezte meg, és úgy gondolta, hogy az ácsiak nem értékelték a településért végzett 16 éves munkáját. Néhány nap múlva azonban megváltoztatta döntését.

Lakatos már többször belengette, hogy lemond a polgármesterségről, miután kitudódott, hogy minősíthetetlenül viselkedik a helyiekkel, és a munkatársaival, távozását azonban rendre olyan feltételekhez kötötte, mint például, hogy hivatala elvesztése után is megkapja a tiszteletdíját, illetve továbbra is korlátlanul használhassa a szolgálati autóját, amelynek költségei a város büdzséjét terhelik. A településen komoly feszültségeket keltettek azok a már a laikusoknak is elsőre kamunak látszó beruházások, amelyek az ácsiak értesülései szerint rendre a Lakatossal lojális embereknek kedveztek – írja a pestisracok.hu.

Ácson néhány hete parázs hangulatú lakossági fórumon sorolták fel a helyiek azokat a jelenségeket, amelyeket Lakatos Béla polgármesterségének időszaka fémjelez. A felszólalók többsége a korrupciógyanús ügyek mellett leginkább a városvezető viselkedését említette panaszaiban, amelyek már nemcsak a felnőttekben, hanem a gyermekekben is félelmet keltettek.

Lakatos szerint a cél az ő lejáratása volt, de elismerte, hogy hibázott, és az érintettektől elnézést kér. Azt nyilatkozta az esettel kapcsolatban az Indexnek, hogy az utóbbi időszak nagyon megviselte, mert nemrég agydaganatban meghalt egy 19 fiú, akit a saját fiaként szeretett, ezért is viselkedhetett így. Akkor a képviselőtestület még bizalmat szavazott neki azzal, hogy pszichiáter segítségét kéri.

Lakatos Béla egy Facebook-posztban is bejelentette lemondását, ahol azt írja magyarázatul:

„(…) elszomorít az, hogy a politikai támadások, az egyéni érdekek és sérelmek így tönkre tudják tenni egy fejlődő kisváros mindennapjait. Amikor egy települést már hátrányok érnek azért mert, vezetője határozottan kiáll a demokratikus értékek mellett, és a hivatali rendszer döntéseit a félelem légköre irányítja, nem a szakmaiság, az az ország elveszett ország”.

Egy korábbi kormányellenes demonstráción is hasonlóakat mondott a 444.hu szerint:

„Ma a vidék Magyarországán hiába fejleszt az ember nyolc évig a várost, elmeszelik ha nem fideszes, és ki mer állni a hatalommal szemben”. „Ha csak egyetlen hibát elkövetsz, nem engednek, tönkretesznek”.

Forrás: Polgárportál / MTI / Pestisrácok.hu / 444.hu

The post Lemondott a botrányairól elhíresült ácsi momentumos polgármester appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »