Lemondott a 2018-as focivébé szervezőbizottságának elnöke

Vitalij Mutko lemondott a jövő nyári, oroszországi labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságának elnöki posztjáról – írja az MTI.

A beszámoló szerint a sportért felelős orosz miniszterelnök-helyettes helyét Alekszej Szorokin, a bizottság eddigi ügyvezető igazgatója veszi át.

„Ő lesz a hazai szervezőbizottság elnöke, aki együttműködik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel, én pedig a kormány részéről koordinálom a munkát” – nyilatkozta Mutko, aki a 2014-es szocsi olimpia alatt sportminiszter volt.

Mutko hétfőn ideiglenesen – hat hónapra – átadta az orosz futballszövetség vezetését Alekszandr Alajev főigazgatónak. A személyi változásokra az orosz sportolókat ért doppingvádak miatt volt szükség.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága december 5-én úgy döntött, hogy a példátlan, szisztematikus doppingolás miatt kizárja Oroszországot a februári phjongcshangi téli olimpiáról, egyben kitiltja Mutkót minden olimpiai eseményről. Az orosz doppingbotrány miatt a politikus nyomás alá került a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség részéről is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »