Lemond tisztségéről a pécsi alpolgármester

Lemond tisztségéről a pécsi alpolgármester

Október végén lemond tisztségéről Girán János (Fidesz–KDNP), Pécs alpolgármestere – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata hétfőn az MTI-t.

A közleményben azt írták: a tisztséget a 2014-es helyhatósági választások óta ellátó Girán János a jövőben a stratégiai fejlesztések polgármesteri főtanácsadójaként, szakmai területen kíván a városért dolgozni.

A politikus nyilatkozata szerint a jövőben a megyeszékhelyen indult úgynevezett okos város, zöld város és zöld főváros programok megvalósításáért, valamint a közösség vezérelte helyi fejlesztések elnevezésű projekt megvalósításáért dolgozik majd.

Girán János a közleményben kiemelte: Páva Zsolt (Fidesz–KDNP) polgármesternek eddig csak szóban jelezte döntését, amelyet hivatalosan az október végi közgyűlésen fog bejelenteni, megjelölve a lemondás időpontját.

Azt is nyilvánvalóvá tette: egyéni önkormányzati képviselői mandátumát a jövőben is megtartja, választókerületét továbbra is a Fidesz–KDNP-frakció tagjaként képviseli.

Az önkormányzat az MTI érdeklődésére – a megüresedő tisztség várományosának megnevezése nélkül – közölte: Girán János lemondási szándékát hivatalosan az október 27-i pécsi közgyűlésen fogja jelezni. A város képviselő-testülete ezt követően választ majd alpolgármestert.

A Pécsiújság.hu hírportál hétfőn közölt információi szerint Girán János helyett Decsi István, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakcióvezető-helyettese töltheti be a tisztséget.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »