Lelőttek egy rendőrségi helikoptert Mexikóban

Feltehetően egy drogkartell fegyveresei lelőttek szerdán egy rendőrségi helikoptert a nyugat-mexikói Apatzingán városának közelében, a pilóta és három rendőr életét vesztette, egy további rendőr megsérült – közölte Michoacán szövetségi állam kormánya.

A mexikói biztonsági erők egy bűnszervezet vezetőjét akarták elfogni Apatzingán közelében, amikor a fegyveresek tüzet nyitottak helikopterükre. A Milenio című mexikói lap szerint a feltételezett bandatagok egy nehéz mesterlövészpuskával találták el a helikoptert, amely kigyulladt, majd lezuhant.

A bűnözés fellegvára

A Tierra Caliente körzetben található Apatzingán a szervezett bűnözés fellegvárának számít, a város egykor a Los Caballeros Templarios (templomos lovagok) drogkartell központja volt. Jelenleg több bűnszervezet és polgárvédelmi egység folytat egymással harcot a terület ellenőrzéséért.

Az állig felfegyverzett mexikói drogkartellek gyakran csapnak össze a rendőrségi és biztonsági erőkkel.

A Jalisco Nueva Generación nevű kartell tavaly az ország nyugati felében indított offenzívája alatt ugyancsak lelőtt egy helikoptert és több tucat rendőrrel és katonával végzett az összecsapások során.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »