Lelőttek egy kormánypárti politikust Törökországban

Valószínűleg a Kurdisztáni Munkáspárt tehető felelőssé azért, hogy meggyilkoltak a kurdok lakta délkelet-Törökországban egy kormánypárti politikust.

Feltételezhetően kurd fegyveresek agyonlőtték a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja helyi vezetőjét a kurdok lakta délkelet-törökországi Diyarbakir egyik kerületében hétfő éjjel. Deryan Aktertet az irodájában támadták meg.

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) terrorszervezet egyelőre nem jelentkezett, hogy ők követték el a merényletet, de náluk előfordul, hogy csak napokkal később adják nevüket egy támadáshoz. Egy nappal korábban Van városában is agyonlőttek egy kormánypárti politikust.

Recep Tayyip Erdogan elnök szerint a PKK-kérdés csak katonai erővel oldható meg

A török kormány és a kurd fegyveresek közötti tűzszünet tavaly nyáron omlott össze. Azóta a török haderő támadást indított a kurd autonómiáért küzdő PKK ellen, és Recep Tayyip Erdogan államfő világossá tette, hogy csak katonai úton tartja megoldhatónak a kérdést.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Agyonlőttek az utcán egy beteget a rendőrökAgyonlőttek egy késsel támadó menedékkérőt a német rendőrökRovatok: ÉletmódTelepülés: TörökországCímkék: kékfény, krimi, Törökország, politikus, lelőtték, Kurdisztán, munkáspártForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »