Lelőtte gyerekét, majd öngyilkos lett – Megelőzhető lett volna a családi tragédia

Hibák sorozata vezetett P. Bernadett borzalmas tettéhez, derült ki az ügy kapcsán indított belső vizsgálatból. A Blikk információi szerint hibázott a rendőrségi pszichológus, amikor nemrégiben újra engedélyezte a nő szolgálatba helyezését, és ezzel együtt fegyverviselé­sét.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

A másfél évre betegállományba került nő ugyanis pszichés okokból volt orvosi felügyelet alatt, édesapja halála és a saját válása miatt. A kihallgatott tanúk és a felettesek jellemzései alapján voltak aggodalomra okot adó jelek.

– Berni zárkózottabb lett az elmúlt időszakban, nem egyszer sírta el magát, és szinte semmi sem érdekelte, hozta lázba – mondta el a Blikknek az öngyilkosságot és gyilkosságot elkövető körzeti megbízottnő rokona, aki hozzátette: nem szabadott volna engedni, hogy munkába álljon.

De nemcsak a tragédia után felfüggesztett pszichológus szakértő volt figyelmetlen, hanem a nő közvetlen felettesei is, mivel Bernadett első pár hónapjában látható volt a depresszív, mélyről fakadó szomorúság.

A váltásparancsnok pedig akkor hibázott, amikor a tragédia napján elhitte a nő meséjét a be nem fejezett ügyről, s engedélyezte a fegyver felvételét. Ez ugyanis egyáltalán nem volt jellemző Bernadettre, szabadidejét nem áldozta fel a munkáért korábban, aznap pedig nem dolgozott volna. Ráadásul még annak sem járt utána, hogy az ügy, amelyben intézkedni akar az egyenruhás, valóban létezik-e. Összességében a vizsgálat eredménye az, hogy lett volna esély arra, hogy elkerüljék a borzalmas családi drámát.

Két hónappal ezelőtt szolgálati fegyverével végzett 4. osztályos kisfiával és magával P. Bernadett. Azt hazudta az ügyeletes tisztnek, hogy van egy fontos ügy, amelyben intézkednie kell, így megkapta a fegyvert. Ezután megölte Mikikét (†10), majd magát.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »