Lelkészbeiktatás Munkácson és halálos baleset történt Ungváron: június 21-i hírösszefoglaló

Lelkészbeiktatás Munkácson és halálos baleset történt Ungváron: június 21-i hírösszefoglaló

Az igét tisztán és teljesen hirdetni – Lelkészbeiktatás Munkácson; Halálos baleset történt Ungváron; Az USA mégis befagyasztotta az Ukrajnának szánt 100 millió dolláros katonai támogatást; Kuleba: A NATO egyetlen lépést sem tett Ukrajna tagsága érdekében; Gránátot talált a Latorcában egy férfi. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 21-én.

Egy-egy gyülekezet életében nem gyakran történik meg, hogy lelkészt iktatnak be. Hisz, ha fiatal a lelkipásztor, akit meghívtak, megválasztottak, legtöbb esetben ki is tölti szolgálatát az adott egyházközségben. Ami azt jelenti, hogy emberöltőnyi idő telhet el egy újabb beiktatásig. Persze vannak kivételes esetek, mert a gazdasági válság, a jobb megélhetés reménye ennek a hivatásnak a képviselőit sem kíméli… A munkácsi reformátusok az elmúlt vasárnapon történelminek is nevezhető esemény részeseivé váltak, amikor is Gulácsy Dániel személyében olyan lelkipásztort iktattak be, aki nagyapja, néhai Gulácsy Lajos püspök nyomdokaiba lépve tölti be szülővárosában a tisztséget, feleségével, Laurával együtt pásztorolhatják a rájuk bízott nyájat. 

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron egy autóbusszal ütközött össze egy személygépkocsi. A balesetben összeütközött egy Mercedes-Benz típusú gépkocsi és egy Etalon márkájú autóbusz. A karambol következtében az autó sofőrje a helyszínen életét vesztette, még három embert különböző súlyosságú sérülésekkel az ungvári városi központi kórházba szállítottak.

Hírdetés

Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója a sajtónak megerősítette, hogy Washington mégis befagyasztotta az Ukrajnának szánt 100 millió dollár értékű katonai támogatás folyósítását, mert Oroszország felhagyott Ukrajna közvetlen fenyegetésével. A jelentés szerint Sullivan a napokban a Fehér Ház részéről megjelent cáfolatra reagálva, miszerint az USA – a sajtóértesülésekkel ellentétben – mégsem fagyasztotta be a katonai támogatás folyósítását Ukrajnának, elmondta, hogy a kérdés kapcsán félreértés történt.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter úgy véli, hogy a NATO 2008 óta egyetlen lépést sem tett annak érdekében, hogy Ukrajna tagságot szerezzen. A miniszter emlékeztetett arra, hogy 2008-ban a bukaresti szövetség bejelentette, hogy Ukrajna és Grúzia a NATO tagjai lesznek. Megjegyezte, hogy a Szövetségnek be kell nyújtania Ukrajnának a tagsághoz szükséges reformok listáját. A miniszter hangsúlyozta azt is, hogy sok reformot hajtottak végre az országban, különösen a 2014-es forradalom után.

Június 19-én este a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy Munkácson, a Latorcában robbanóanyagra hasonlító tárgyat találtak. Egy férfi váratlanul bukkant rá a leletre, amikor a Latorca folyóban fürdött. A férfi azonnal értesítette a mentőszolgálat munkatársait, akik RGD-5 gránátként azonosították a tárgyat. A veszélyes leletet ellenőrzött robbantással az erre kijelölt helyen semmisítették meg.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »