Lelkesítő

A család volt a központi témája a 4. Lelkesítőnek, amelyet július 8-án tartottak Abaújváron. Az egész napos rendezvényen több mint hatszáz látogató vett részt az ország minden pontjából, de érkeztek érdeklődők határainkon túli gyülekezetekből is. A Lelkesítőt a nap fővédnöke, Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke nyitotta meg.

A programsorozat megnyitó gondolatai előtt a János evangéliuma tizenegyedik részének a 6. versét halhatta a közönség: „Jézus így válaszolt, én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem mehet az atyához, csakis énáltalam.” Az egyházkerület vezetője arra a közös pontra mutatott rá az Ige kapcsán, amely mind a háromra igaz, hogy nekünk embereknek mind az utat, az igazságot és az életet is keresnünk kell.

Pásztor Dániel F: Tirek.hu

Fotó: tirek.hu

A 4. Lelkesítő egyik kiemelt programja azoknak a családoknak a bemutatása volt, amelyeknek az élete és Istennel való kapcsolata példaértékű. Ugyanakkor a hagyományostól eltérő példákkal is megismerkedhettek az Abaújvárra látogatók, hiszen a kelet-magyarországi nevelőszülői hálózatból többen is azért érkeztek, hogy megosszák a jelenlévőkkel tapasztalataikat, miként lehet egy családból kiemelt gyermek életét, családképét újra teljessé tenni. Ezenfelül pedig a fogyatékkal élőkkel kapcsolatosan is bővülhetett a vendégek tudása a sajósenyei Fészek Fogyatékosok Református Ápoló-Gondozó Otthona lakóinak bemutatkozásának köszönhetően.

Lelkesítő F: tirek.hu

Fotó: tirek.hu

A nagyszínpadon a bizonyságtevő családok, nevelőszülők és a Fészek-otthon lakói mellett felléptek a Gável testvérek zenés bizonyságtételükkel, míg az egész napos dicsőítés zenei alapját a Ker-Songs együttes biztosította.

Lelkesítő F: tirek.hu

Fotó: tirek.hu

A 4. Lelkesítő családi nap Mike Sámuel kecskeméti baptista lelkipásztor szívhez szóló evangelizációjával és az összegyűlt közösség megáldásával zárult, amelyet az eseményen részt vevő lelkipásztorok végeztek.