Lelkesen, élénken, szellemmel – Elindult a Spiritoso, az Ars Sacra Fesztivál podcastsorozata

Lelkesen, élénken, szellemmel – Elindult a Spiritoso, az Ars Sacra Fesztivál podcastsorozata

Hozzásegíthetnek a művészetek önmagunk jobb megismeréséhez? Hogyan szólítja meg a művészet személyiségünk mélyebb rétegeit? A hit beszűkít, vagy új perspektívát kínál kulturális kincseink átéléséhez, értelmezéséhez? A február 25-én elindult Spiritoso című podcastadásokban az Ars Sacra Fesztivál fellépő művészeivel beszélgetnek többek között ezekről a témákról.

A spiritoso a zenei nyelvben azt jelenti: lelkesen, élénken, szellemmel. Aki találkozott már az Ars Sacra Fesztivál programjaival, jól tudja, hogy ez a fesztivál nemcsak szórakozást kínál, hanem egyfajta lélekutazást is. Egy éve hiányoznak az életünkből a kulturális események, ez alatt az idő alatt még jobban megértettük: a kultúra és a művészet erőforrás az ember életében, szükségünk van ezekre a lélekszépítő élményekre.

Világjárvány ide vagy oda, a szervezők lelkesen készülnek az idei Ars Sacra Fesztiválra, amelyet idén szeptember 4. és 12. között rendeznek meg Budapesten és országszerte. Addig pedig szeretettel ajánlják háromhetente jelentkező podcastadásaikat az Ars Sacra Spotify-, Soundcloud– és YouTube-csatornáin.

Hírdetés

Az első, február 25-i adás vendége Endrédy Gábor színművész volt, aki jelenleg a Barátok közt sorozat macsó üzletemberének szerepében látható, a hétköznapokon viszont azt sem bánja, ha csokifoltos kombival kell járnia. Pályája kihívásai mellett mesélt a szentekről mint példaképeiről, vágyott szerepeiről és az idei Ars Sacra Fesztiválra tervezett előadásáról is.

Forrás és fotó: Ars Sacra Fesztivál

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »