Lélegezz fel Budapest!

Lélegezz fel Budapest!

Ezzel a címmel szervez közösségi gyűlést a fővárosi önkormányzat, amelyen levegőminőség javításának lehetséges módjairól lesz szó.

Karácsony Gergely főpolgármester tízezer, véletlenszerűen kiválasztott budapestinek írt levelet. Közülük kerül majd ki az az ötven fős csoport, amely megfelelően reprezentálja életkor, nemek, iskolai végzettséget és lakóhely szerint Budapest lakóit. Ez az ötven tagú csoport tehet majd javaslatokat arra, hogy miként csökkentenék a főváros – elsősorban a közlekedésből eredő – levegőszennyezettségét.

A jelentkezők kiválasztásánál fontos szempont az is, hogy közösségi közlekedéssel, autóval, biciklivel és gyalogosan közlekedők is legyenek a csoportban.

Hírdetés

Az önkéntesek szakértői előadásokat hallgatnak meg, részletesen megvitatják azokat és javaslatokat dolgoznak ki arra, ők miként javítanák Budapest levegőjét. A gyűlés ajánlásait megkapja a főpolgármester és az illetékes szakmai vezetők, a közgyűlésen a szervezők megtartják beszámolóikat, az ajánlásokat pedig nyilvánossá teszi a budapestiek számára a főváros.

A fővárosi önkormányzat a közösségi gyűlésen megfogalmazott javaslatokat felhasználja, megvizsgálja a forgalmi beavatkozások lehetséges hatásait, és intézkedéseket vezet be a károsanyag kibocsátás csökkentésére.

A gyűlést a Városházán két részletben rendezik meg szeptemberben. A tanácskozást a SocialFokus – Közösségi Vállalkozásért Alapítvány részvételével és koordinációjával bonyolítják le.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »