Lekapcsoltak egy muszlim brit politikust, mert Izraelre emelt szót

Lekapcsoltak egy muszlim brit politikust, mert Izraelre emelt szót

Azt eddig is tudhattuk, hogy a politikai korrektség nevében olykor egészen despotikus módokon hallgattatnak el személyeket, de az még így is meglepő lehet, ami a briteknél történt: konkrétan egy képviselőt tettek indexre a piszkos szája miatt. Aki ráadásul muszlim bevándorló családból származik.

A munkáspárti képviselőt egy Facebook-bejegyzése miatt állították pellengérre. A The Telegraph szerint az asszony, Naz Shah azt írta, hogy szerinte

„Az izraeli-palesztin konfliktust úgy lehetne megoldani, ha Izraelt áthelyeznék az Egyesült Államokba. Ennek költsége ugyanis három év alatt megtérülne a védelmi kiadásokhoz képest.”

Noha a parlamenti képviselő bejegyzése még megválasztása előtt, 2014-ben íródott, igazi botrányt csak most kreáltak az ügyből, aminek bocsánatkérése ellenére is az lett a vége, hogy párttagságát felfüggesztették.

A képviselőt a munkáspárt elnöke, Jeremy Corbyn is figyelmeztette, David Cameron miniszterelnök pedig utalásokat tett arra, hogy nem szerencsés ilyen emberrel együtt dolgozni. Naz Shah és a pártelnök állítólag egyetértésre jutottak a felfüggesztés kapcsán, s bár a Corbyn már korábban is magyarázkodásra kényszerült a munkáspárti képviselők antiszemita megnyilvánulásai miatt, a helyzet úgy tűnik, nem változott jelentősen.

Idén áprilisban például Piers Corbyn, azaz saját testvére miatt került bajba, miután az azt írta, a cionisták nem alkalmasak a palesztinok jogainak támogatására.

Ezzel kapcsolatban persze felmerülhet a kérdés, hogy ebben mégis mi a sértő vagy valótlan, ugyanakkor a brit politikai korrektség lendülete úgy tűnik, elsöpör minden ésszerű határt. Az pedig már egy másik asztalhoz tartozik, hogy milyen válaszutakkal kényszerül szembesülni a liberális nyugati szájkosár-politika, amikor az óvott muszlimok a féltett zsidókkal akadnak össze, és valakinek igazat kéne adni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »