Lekaparták a magyar feliratot a frissen kihelyezett helységnévtáblákról Máramarosszigeten

Lekaparták a magyar feliratot a frissen kihelyezett helységnévtáblákról Máramarosszigeten

Eltűnt a magyar felirat a két napja kihelyezett kétnyelvű helységnévtáblákról Máramarosszigeten. A hat tábla mindenikéről csak a magyar településnévnek veszett nyoma, ismeretlenek lekaparták, mondta el a Krónikának Béres István László területi RMDSZ-elnök.
Épp csak megjelent a hír a sajtóban, másnapra, azaz csütörtök reggelre „lába kelt” a Máramarosszigeten kihelyezett kétnyelvű helységnévtáblák magyar feliratának, tájékoztatott egy olvasónk. A szó szoros értelmében: ismeretlenek lekaparták, ugyanis mint kiderült, a betűk öntapadósak voltak.

Béres István László, az RMDSZ Történelmi Máramaros területi szervezetének elnöke a Krónika érdeklődésére elmondta: csütörtök reggel észlelték, hogy az éjszaka folyamán ismeretlenek lekaparták a magyar feliratokat a két nappal korábban, október 8-án kihelyezett kétnyelvű helységnévtáblákról.

A határ menti kisváros három bejáratához a menetiránynak megfelelően két-két kétnyelvű táblát helyeztek ki, és csütörtökre mind a hat tábláról eltűnt a magyar felirat. Csak a magyar,

pedig a település román neve ugyanúgy öntagadós betűkből van kirakva. Az RMDSZ területi elnöke elmondta: az esetet jelentették a polgármesteri hivatalnak, és a csütörtöki nap folyamán rendőrségi feljelentést is tesznek ismeretlen tettes ellen.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »