Lejár az ultimátum – beszüntethetik a munkát

Ma jár le a Tanítanék Mozgalom kormánynak adott ultimátuma. Ha a kabinet nem ül le tárgyalni a pedagógusokkal, akkor jövő szerdán reggel egyórás munkabeszüntetést tartanak.

A Civil Közoktatási Platform, az általa kidolgozott 12 pontról szeretne a kormánnyal tárgyalni. Ha ez nem történik meg, akkor március 30-án reggel 8 órától 9-ig beszüntetik a munkát. Az akció polgári engedetlenségnek minősül, mivel a hatályos jogszabályok nem teszik lehetővé a sztrájkot.

A PSZ félreáll

A Pedagógusok Szakszervezete visszavonja a március 30-ra meghirdetett demonstrációját. Lépésüket Galló Istvánné elnök azzal indokolta, hogy nem akarják megosztani a pedagógusokat, hiszen a Tanítanék Mozgalom is akciót tart aznap. Az elnök mindenki egyéni döntésére bízza azt, hogy részt vesz-e abban a 8 órakor kezdődő egy órás sztrájkban. Galló Istvánné szerint a Klik megszüntetésével a közoktatás problémái nem szűnnek meg, mert az iskolák továbbra is állami fenntartásban maradnak.

„A Pedagógusok Szakszervezete tudomásul veszi, hogy a Tanítanék Mozgalom a mi javaslatunktól eltérő időpontban hirdette meg akcióját, ezért az ügy fontossága miatt, a Pedagógusok Szakszervezete visszavonja javaslatát és nem kívánja megosztani a munkavállalókat, a Tanítanék Mozgalom akciójában részt venni szándékozókat” – szögezte le Galló Istvánné.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »