Lehetséges, hogy nem Fico vezeti majd a Smer jelöltlistáját

Lehetséges, hogy nem Fico vezeti majd a Smer jelöltlistáját

Robert Fico, a Smer-SD elnöke kész olyan döntéseket hozni, amelyek hozzásegíthetik a pártot ahhoz, hogy megnyerje a jövő évi parlamenti választásokat. Az is szóba kerülhet, hogy nem ő fogja vezetni a párt jelöltlistáját – jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján.

A pártelnök azt is hozzátette: a Smer-SD színeiben mindenki indulhat, aki ma valamilyen fontos hivatalt tölt be. Ezzel többek között Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőre utalt.

Fico elmondása szerint jelenleg egyáltalán nem foglalkoznak a jelöltlistával. Emlékeztetett, hogy a listát a pártelnök javasolja, és az elnökség hagyja jóvá. Fico „higgadtan, racionálisan és pragmatikusan” akarja összeállítani a listát, hogy az a párt szempontjából a lehető legjobb legyen. Megjegyezte, hogy nem akar minden áron a lista élére nyomakodni. Ugyanakkor feltette a kérdést, hogy pártelnökként miért ne jelöltetné magát.

Fico állítása szerint a kormányfővel folyamatosan kommunikál és kölcsönösen összehangolják a lépéseiket, hogy „ne lepjék meg egymást”.

Hírdetés

„Tisztelem Peter Pellegrinit, mint kormányfőt” – fűzte hozzá.

A párton belüli hangulatról való találgatást képtelenségnek nevezte, ugyanúgy, ahogy Kočner állítólagos üzeneteit is.

A Smer-SD elnöke elismételte: a kormány összeállításáról nem az utca vagy a médiatulajdonosok fognak dönteni, hanem a parlamenti választások. Hozzátette: sajnálja, hogy Csehszlovákia 1968-as megszállásának 51. évfordulóján a cenzúráról és a demokratikus szabályok megsértéséről kell beszélnie.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »