Lehetőség van sokak bérének megemelésére

Lehetőség van sokak bérének megemelésére

A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban pénteken.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban adott interjúja előtt a Kossuth Rádió stúdiójában 2021. október 8-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, ezért lehetőség nyílik sok olyan lépésre, amelyre eddig nem lehetett gondolni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Kifejtette: nyolcvanezer forintos nyugdíjprémiumot adnak, és a családok visszakapják a 2021-ben befizetett adót. Bejelentette:
2022. január 1-jétől megemelik „az ápolónők bérét 21 százalékkal, a bölcsődei dolgozókét hússzal, a szociális világban dolgozókét húsz százalékkal, és a kultúrában dolgozókét is” húsz százalékkal.
   
A kormányfő közölte: egymillió fiatalt érint majd, hogy nem kell szja-t fizetnie.
   
Azért is küzdenek, hogy a 13. havi nyugdíj egészét visszaadhassák – mondta. Ennek a feltételei most még nincsenek meg, de ha a következő hónapokban mindenki jól teszi a dolgát az országban, akkor lehetővé válik – fogalmazott.

Hírdetés

Ki kell tartani a rezsicsökkentés mellett – mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

 A kormányfő rámutatott arra, hogy számos európai országban alakult ki rezsiválság, miután a brüsszeli bürokraták szerint úgy érhető el az átállás a megújuló energiákra, ha emelkednek az árak.
   
Szándékosan emelik az árakat – hangsúlyozta Orbán Viktor hozzátéve: a kérdés a politikai táborok között is egy harc, a baloldal most is piaci árakat szorgalmaz Magyarországon.
   
Ha elfogadjuk a piaci energiaárakat, amelyet a baloldal szorgalmazott, egy átlagos család évente 370 ezer forinttal fizetne most többet – mutatott rá.

Orbán Viktor miniszterelnök is felveszi a koronavírus elleni harmadik védőoltást. A jövő héten adatja be magának a vakcinát. Mindenkinek azt tanácsolta, hogy vegye fel a harmadik oltást.

Közölte: a Covid-19 még fiatal vírus, így senki nem tud semmi biztosat, de már a többedik variáns tombol, és várhatóan lesznek újabbak is.
   
Amit azonban minden orvos biztosan mond, hogy az oltás működik, és a harmadik jobb, ha van, mint ha nincs – fejtette ki.
   
Hozzátette: az őszi időjárás miatt is gyorsabban terjed most a kórokozó.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »