Lehetetlen helyzetben a mozgássérültek

Lehetetlen helyzetben a mozgássérültek

Több százan veszik igénybe illetéktelenül a mozgássérülteknek járó közlekedési kedvezményeket, míg a korábban jogosultak – például combközéptől amputált lábú vagy közepesen bénult végtagú emberek – jelentős része már nem élhet a lehetőséggel. A jogosítvány megszerzése is bonyodalmas, ha pedig valaki sikerrel jár is, könnyen lehet, hogy autót nem tud venni. Egyeztetés van, konkrét lépések még mindig nincsenek.

„Szinte egymásnak adják a kilincset a segítséget kérő sorstársak a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének Széchenyi téri irodájában” – írta nemrégiben a Zaol.hu. A legtöbben füstbe ment közlekedési kedvezményeiket siratják.

A probléma finoman szólva sem új keletű, pláne nem korlátozódik Zalára, ám a szaktárcával folytatott egyeztetések egyelőre nem vezettek eredményre. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségétől (MEOSZ) megtudtuk: hozzájuk is sok panasz érkezik, hiszen az érintettek nem vagy csak nagyon nehezen tudnak parkolási igazolvány nélkül közlekedni és ügyeket intézni, ami életük gyakorlatilag minden területén hátrányt jelent.

Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet

Különösen visszássá teszi a helyzetet, hogy a szigorítás ellenére százak rendelkeznek illetéktelenül parkolási kártyával. A rendőrségtől kapott adatokból kiderül: 2012-ben összesen 205 efféle visszaéléssel kapcsolatos eljárást zártak le, 2013-ban 239-et, 2014-ben 415-öt, 2015-ben 424-et, idén januártól júniusig pedig 139-et. Vagyis, legalábbis ha a teljes éveket nézzük, a tendencia emelkedőnek mondható. Ez a cselekmény nem mellesleg közokirat-hamisításnak minősül, s így egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Elvesztette a lábát? Gyalogoljon!

A MEOSZ rámutatott: a 2012-ben bevezetett, a mozgássérültek közlekedési képességének felmérésére is használt vizsgálat erre valójában nem alkalmas, mert azt a munkaképesség-változás nyomon követésére dolgozták ki. A parkolási igazolványhoz 40 százalékos egészségkárosodás megállapítása szükséges, ezt azonban ebben a rendszerben csak igen kevesen érik el. Csak harminc százalékot „ér” például a csökkent járástávolság vagy az, ha valaki sétáláshoz segítséget igényel. De még az sem jogosult a kedvezményre, akinek combközéptől amputálták a lábát vagy egyik végtagja közepesen bénult. Nem kapnak könnyítést a csípő-, térd- és bokaízületek merevségétől szenvedők sem. Így csupán az összes érintett mintegy 40 százaléka jogosult kártyára.

A MEOSZ korábban részletes előterjesztést küldött az Emberi Erőforrások Minisztériumának, melyben a közlekedőképesség-minősítés felülvizsgálatát, kétféle parkolási igazolvány bevezetését és a gépjárművásárlás-támogatási rendszer korrekcióját javasolták. Nyitrai Imre helyettes államtitkár akkor ezeket elutasította, egy későbbi találkozón azonban mégis megállapodtak abban, hogy létrejön egy munkacsoport, amely felülvizsgálja a minősítési rendszert.

Jár a támogatás, csak éppen nem élhetnek vele

Létezik még egy súlyos visszásság a rendszerben. Bár az állam minden fogyatékos ember számára támogatást nyújt autóvásárláshoz (ezt a közösségi közlekedés problémái különösen szükségessé teszik, a témáról itt írtunk bővebben), ezzel a kerekes székesek, vagyis éppen a vélelmezhetően legsúlyosabb egészségi állapotúak legnagyobb része nem tud élni. Csak négy Suzuki típus – Swift, S-Cross, Vitara és Baleno – közül lehet ugyanis választani, ezekben pedig a székek egyszerűen nem férnek el. Az a vonatkozó kormányrendeletből nem derül ki, hogy ez miért van így. Kerestük mi is a minisztériumot, de annyit a MEOSZ-szal levelezve már korábban leszögeztek, hogy a támogatott új autók köre egyelőre nem bővíthető. Mégpedig azért nem, mert az „felveti az azonos szabályozási koncepción belüli indokolatlan különbségtétel veszélyét az egyéb fogyatékossággal élő emberek hátrányára”. Vagyis ha a mozgássérülteket megkülönböztetetten segítenék, azzal diszkriminálnák a többi fogyatékossággal élőt. Ezzel a gondolkodásmóddal akár még lehetne is azonosulni, ha nem az lenne a helyzet, hogy így meg de facto kizárják az érintettek egy meghatározott körét a segítségnyújtásból. Pedig a könnyítés összege típustól függetlenül egységesen egymillió forint – nehezen belátható, hogy miért ne lehetne bármilyen kocsira igénybe venni ezt.

Az ezredik lehetőség autó átadása 2014-ben. Mindössze négy Suzuki típus közül lehet választani

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet

A MEOSZ ezek után azt kérte, hogy legalább a legsérültebbek számára legyen egy külön pályázati rendszer, amelyben az egyéni igényeknek megfelelő járműveket lehetne vásárolni. Ezt a javaslatot nem söpörték kapásból le a tárcánál: jövőre 50 milliós keretet biztosítanak a célra, amiből tehát maximum ötven ember autóvásárlását támogathatják. A MEOSZ egyébként nem megkülönböztetést szeretne, hanem azt, hogy a mostani támogatási rendszert változtassák meg úgy, hogy minden mozgássérült megtalálhassa a számára megfelelő gépkocsit.

További, első ránézésre érthetetlen eleme a szisztémának, hogy használt autóra is jár támogatás, de nem egymillió, hanem (legfeljebb!) csak 600 ezer forint. Ráadásul használtnak minősül minden olyan jármű, amit nem a gyárból vagy a szalonból hoznak el, tehát akár a szinte új, mondjuk pár hónapos is. A rendelet egyetlen megkötést tartalmaz: a kocsi nem lehet idősebb ötévesnél.

„Összetett, akadályozó problémahalmaz”

Ha mindez netán még nem lenne elég, már eleve a vezetői engedély megszerzésekor falakba ütközhetnek a fogyatékkal élők. Nem mintha alkalmatlanok lennének a tanulásra, inkább az orvosok nem megfelelő szemlélete, valamint a műszaki megoldások és a speciális oktatás feltételeinek hiánya okoz gondokat – így a szövetség. Ausztriában, Németországban kitűnő megoldások léteznek, ott a legsúlyosabban mozgássérült emberek is vezethetik a saját, átalakított autóikat, elég lenne ezeket átültetni – hangsúlyozzák. Épp ezért kérték a kormánytól, hogy készüljön egy koncepció, amely a vezetés feltételrendszerének kidolgozásától kezdve a személyre szabott gépjárművek műszaki hátterének megteremtéséig komplexen foglalkozik a témával.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »