Lehányták, majd kirabolták a kínai olimpikont

Rio a világ egyik legveszélyesebb városa, ezt eddig is tudtuk. Nap mint nap érkeznek hírek rablásól, fosztogatásról, gyilkosságról. Legutóbb a kínaiak 110 méteres gátfutója, az Ázsia-bajnok Si Tung-peng járt pórul. A Yahoo azt írja, a sportoló és operatőre hétfő esti érkezésüket követően épp be akartak jelentkezni szállodájukba, amikor egy részegnek tűnő férfi odatántorgott hozzájuk, és lehányta a gátfutót. Amíg ő a mosdóba ment, az operatőr pedig a „támadót” próbálta elcsípni, felszerelésük szőrén-szálán eltűnt.

A biztonsági felvételek tanúsága szerint tökéletesen megszervezték az akciót: a hányós ember csak beetetés volt, amíg ő elterelte a kínaiak figyelmét, társai megléptek a csomagokkal.

Nem árt, ha a magyar olimpikonok is felkészülnek a hasonló akciók elkerülésére.

A rió szervezők egyébként épp most rúgták ki az olimpiát biztosító biztonsági céget, ugyanis az ígért több ezer munkatárs helyett csupán pár százat vettek fel idáig. Így a kormányzat elleni folyamatos tüntetéseivel hírnevet szerző riói rendőrség hivatott megteremteni a biztonságot a nyári játékok idején. Nem túl biztató.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »