Legyőzte a Videoton a szerb Cukarickit

A Videoton az utolsó bő tíz percben emberhátrányban játszva is két góllal legyőzte hazai pályán a szerb Cukarickit a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki első mérkőzésén.

Óvatosan játszottak a csapatok az első félidőben, a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk kevésszer forogtak veszélyben. Fordulást követően nagyobb fokozatra kapcsolt a hazai együttes, aminek eredményeként Bódi megszerezte a vezetést. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt megfogyatkozott a Videoton, miután Negót második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A hazaiak ennek ellenére veszélyesebbek voltak, és Suljic találatával a hosszabbításban megduplázták előnyüket.

A visszavágót jövő csütörtökön 20.30 órakor rendezik Belgrádban.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés: Videoton FC – FK Cukaricki 2-0 (0-0)
Felcsút, 1886 néző, v.: Kristoffersen (dán)
gólszerző: Bódi (58.), Suljic (92.)
kiállítva: Nego (80.)
sárga lap: Nego (68., 80.), Feczesin (86.), illetve Kajevic (30.), Lagator (63.), Matic (87.)

Videoton:
———
Kovácsik – Nego, Vinícius, Lang, Stopira – Pátkai, Szolnoki – Suljic, Barczi (Oliveira 81.), Bódi – Géresi (Feczesin 84.)

Cukaricki:
———-
Stevanovic – Jankovic, Djuric, Piasentin, Zivkovic – Docic, Lagator, Knezevic, Kajevic (Matic 46.), Mandic (Jovanovic 56.) – Fofana

 

Debrecen kikapott

Eközben a Debreceni VSC-TEVA hazai pályán 2-1-re kikapott a fehérorosz Torpedo Zsodzinától a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtöki első mérkőzésén.

Jobban nem is kezdhette volna a mérkőzést a DVSC, hiszen Tisza góljával már a második percben megszerezte a vezetést. Az első játékrész folytatásában két hatalmas helyzete is volt a hazai csapatnak, gólt mégis a vendégek rúgtak a félidő közepén. A fehérorosz kupagyőztes találata „megfogta” a debrecenieket, akik újabb komoly helyzetet már nem tudtak kialakítani a szünetig.

A második félidőben aztán jóval kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség, sőt az igazi veszélyt a vendégek néhány kontratámadása jelentette. A Loki teljesítménye csak ritkán hozta tűzbe a szurkolókat, és ahogy telt az idő, a drukkerek egyre gyakrabban füttyszóval adtak hangot nemtetszésüknek. A csattanó a végére maradt: a fehéroroszok szabadrúgásból két perccel a rendes játékidő vége előtt betaláltak, s ezzel megnyerték a meccset.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés: Debreceni VSC-TEVA – FK Torpedo Zsodzina (fehérorosz) 1-2 (1-1)
Debrecen, 6000 néző
v.: Trattou (ciprusi)
gólszerzők: Tisza (2.), illetve Zaginajlov (23.), Klopockij (88.)
sárga lap: Brkovic (50.), Mészáros K. (52.), Varga J. (88.), illetve Pankovec (25.), Sapoval (31.), Scserbo (68.)

Debreceni VSC:
————–
Radosevic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros R., Korhut – Mészáros K. (Djelmic 63.), Varga J., Holman (Ferenczi 82.), Szakály P. – Castillion (Takács 57.), Tisza

Torpedo Zsodzina:
—————–
Fomicsev – Scserbo, Klopockij, Cseljagyinszkij, Pankovec – Afanaszjev, Hacsaturjan (Pavjukavavec 80.), Sapoval, Gyemidovics – Lucevics, Zaginajlov (Trapaska 69).


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »