Legyőzte a DAC a Slovant, elmaradt a bajnokavatás

Legyőzte a DAC a Slovant, elmaradt a bajnokavatás

Csúcsrangadóval zárult a szlovák élvonalbeli bajnokság felsőházi rájátszásának 8. fordulója. A listavezető pozsonyi Slovan hazai pályán újabb vereséget szenvedett, ezúttal a DAC győzött a nagy rivális otthonában négy pontra csökkentve hátrányát a címvédővel szemben két fordulóval a vége előtt.

Az éllovasok csatájával zárult a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulója. A címvédő Slovan a tabella második helyén álló trónkövetelő DAC csapatát fogadta. A pozsonyi együttesnek egyetlen pont is elegendőnek bizonyult a bajnoki címhez, a DAC azonban mindenképpen győzni érkezett a rivális otthonában.

A sárga-kékek legutóbb a 2014/15-ös szezon harmadik tavaszi fordulójában győztek Pozsonyban, Peter Štepanovský 3. percben szerzett találatával, 2015 márciusában. A rangadón két magyar válogatott is a kezdőben kapott lehetőséget, a pozsonyiaknál Holman Dávid, aki nem került be Marco Rossi bő Eb-keretébe, míg a sárga-kékeknél Schäfer András is ott volt a kezdőben, aki viszont helyett kapott Marco Rossi bő keretében.

Mindkét gárda óvatosan kezdte a rangadót, az első negyedórában inkább a címvédő Slovan kezdeményezett többet, de komoly ziccert nem tudtak kialakítani. A 16. percben Čavrić lőhetett kapura, azonban a középen helyezkedő Jeldička kezében kötött ki a lövése. Ezt követően sorra érkeztek a pozsonyi lehetőségek, a 18. percben Holman Dávid pontrúgása után De Marco fejese a felső lécen csattant. Hat perccel később ismét Holman adott egy remek labdát, ezúttal Rafael Rataónak, aki ziccerben a kapu fölé bombázott.

Hírdetés

A sárga-kékek félórányi játék után sem tudtak komoly veszélyt jelenteni a Slovan kapujára, Németh Antal együttese több hangsúly helyezett a védekezésre. Az első játékrész hajrájában Németh Antal kénytelen volt cserélni, miután Andzouana megsérült és nem tudta folytatni. Az első negyven percben a sárga-kékek, a kaput sem találták el, majd az első játékrész hajrájában óriási ziccereket puskáztak el a dunaszerdahelyiek.

Előbb Taiwo került ziccerbe, a nigériai támadó hiába gurította el a kapus mellett is labdát a pozsonyi védők szögletre mentettek. A szöglet után Kružliak maradt üresen, lövése a felső lécen csattant. Szünet előtt Schäfer is helyzetbe került, de Šulla rajta volt a lövésen és védett. Az első félidő utolsó nagy helyzete is a DAC előtt adódott, Schäfer András óriási labdája után Ramirez került óriási helyzetbe, a venezuelai tisztán kapta labdát, de ezúttal elkapkodta és csúnyán fölé lőtt.

Térfélcserét követően a Slovan próbált nyomást gyakorolni a DAC védelmére és próbáltak mielőbb előnybe kerülni, a sárga-kékek azonban foggal körömmel védekeztek és gyors kontrákkal próbálkozott Német Antal együttese. A 62. percben Sommer sodorta el Rataót a tizenhatos sarkában, amiért a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak. Hosszas videózás után a VAR-nak köszönhetően a játékvezető visszavonta ítéletét és szabadrúgást ítélt büntetős helyett.

Negyedórával a vége előtt a Slovan játékosa Medveděv kerüt nagy helyzetbe, de ebből sem született gól. A 77. percben Divković megszerezte a vezetést a sárga-kékeknek. A hajrában ismét a VAR volt a főszereplő, ugyanis a pozsonyiak egy szöglet után egyenlítette, azonban Ratao lesen tartózkodva még beleért a labdába, így érvénytelenítették a pozsonyiak gólját.

A hajrában a Slovan játákosai nem tudták elviselni a vereséget és több esetben is keményen odaléptek a DAC játékosainak. A DAC végül óriási bravúrral győzött a nagy rivális otthonában, ezzel elnapolták a bajnokavatást és négy pontra csökkent a címvédő előnye a sárga-kékek előtt két fordulóval a vége előtt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »