Legszívesebben ezeket olvasták Önök 2018-ban

Legszívesebben ezeket olvasták Önök 2018-ban

Nem fogunk olyan elcsépelt közhelyeket puffogtatni, mint például „mozgalmas év áll mögöttünk” vagy „nem is gondoltuk volna, hogy ennyien olvassák az alant felsorolt cikkeket”. Mégis érdemes felidézni, hogy Olvasóink miket tartottak kattintásra leginkább érdemesnek ebben az évben.

Január

A Fidesz ügyeletes ökréről ökléről, Németh Szilárdról szóló írásunk magasan az év első hónapjának legolvasottabb cikke volt. Ismert, bár Orbánék tízmilliárdokat szórt el migránsellenes propagandára, a Fidesz lebukott, hiszen 1300 bevándorlót (családegyesítés révén összesen 2300 főt) titokban mégis befogadott Magyarország. Németh Szilárd önkritika helyett az Alkotmányvédelmi Hivatalt kezdte ekézni.

Február

A „visszafideszesítés” előtti Hír TV Célpont című adásáról szólt legolvasottabb februári cikkünk. Az oknyomozó riport feltárta, egy hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt bűnbanda enyhébb büntetésért cserébe vállalta, hogy több tízezer cigány nemzetiségű választópolgár adataiból álló adatbázis felhasználásával szállítják a szavazatokat a Fidesznek.

Március

Az évente 80 (jövőre 90) milliárd adóforintból fenntartott köztelevízióba csak elvétve hívnak meg ellenzéki politikust, azt teljes egészében a Fidesz pártpropagandája szolgálatába állították. A kampányban azonban a törvényi előírások miatt kénytelenek voltak behívni az ellenzéki pártok megszólalóit is, így két év után Mirkóczki Ádám, a Jobbik politikusa is a köztévé kamerái előtt szólhatott. Bár teljesen nyilvánvaló, hogy öt percben nem lehet pótolni két év kihagyást, de a párt szóvivőjét nem ejtették a fejére! Nézze meg újra!

(Ez a hírünk egyébként az egész év legolvasottabb cikke címmel is büszkélkedhet.)

Április

Nem meglepő, hogy a hónap legolvasottabb cikke a tavaszi választásról szóló percről percre tudósításunk volt. Az informatikai rendszer összeomlása, valamint a „kígyózó kígyókként” elhíresült sorbanállás miatt nem indult el időben a szavazatok összegzése, ami számos összeesküvés-elméletre adott okot.

Május

Hírdetés

Egy igazi suttyó lett a május „sztárja”, aki az ország leggazdagabb oligarchájának úgynevezett régi vágású kereszténydemokrata tévéjében okozott szekunder szégyenérzetet minden konzervatívnak. A fideszes DJ Jeszynek sikerült a pöcegödör legmélyére süllyednie.

Június

Nyár elején az új parlamentben egy jobbikos interpelláció vitte a prímet. Jakab Péter nem lacafacázott, kerülte a kormánypárti álszent dumát, és kőkeményen nekiesett a Fidesz korrupciógyanús ügyeinek. Kövér László házmester házelnök, aki ugyancsak közismert pikírt megjegyzéseiről, kétszer vette el a szót tőle.

Július

A nyár közepének sztárja egyértelműen Horvátország volt. Bár sokan olvasták Modrićék foci-vb-s menetelését az ezüstéremig, mégis a legnagyobb olvasottságot mégis az a hír hozta, mely a horvát devizahitelesek kimentéséről szólt. Az adriai ország legfelsőbb kereskedelmi bíróságának döntése szerint 120 ezer adós kaphatja vissza ezzel a hitelei után túlfizetett kamatok és a devizaárfolyam közötti különbséget. A bankoknak több mint 10 milliárd kunát (437 milliárd forintot) kell megtéríteniük ügyfeleiknek.

Augusztus

Orbánék szó szerint legszarosabb ügye vitte a prímet nyár végén: bár Ráhel út szélére hajított pelenkája erősen bulvár- (és egyéb) szagú, de ezt a horvát sajtó irtózatos mértékben felkapta, a vezető horvát hírportálok mindegyike címlapon számolt be a miniszterelnök lányának tahóságáról „Apád nem tanított jó modorra?” vagy épp „A királyi pár primitívsége” felütéssel.

Szeptember

Nem maradt visszhang nélkül az Átlátszó Orbán Viktor luxusrepülőzéseit lebuktató tényfeltáró cikke sem. A téma olyannyira megkerülhetetlen, hogy a riporter mikrofonállvány a miniszterelnök egyik péntek reggeli rádióinterjújában is kénytelen volt szóba hozni. A lebukott kormányfő nemhogy megbánást nem tanúsított, ne adj’ Isten törekedett volna lemondani az utca embere számára elérhetetlen luxusról, helyette a közmédia szócsövén keresztül fenyegette meg az oknyomozó újságírókat.

Október

Bombameglepetésre egy sportesemény és az azt követő botrány lett az ősz közepének legolvasottabb híre. Annak ellenére, hogy az Orbán-kormány ebben a hónapban vette el a lakásra takarékoskodók állami támogatását, Olvasóink közül a nagy hype-pal beharangozott Khabib Nurmagomedov–Conor McGregor MMA-bunyóra kattintottak a legtöbben. A „bunyó” kifejezés azért is állja meg a helyét, mert a mérkőzést követően – melyet mellékesen a dagesztáni nyert meg – Nurmagomedov még átugrott a ketrec kerítésén, mint Jakab Péter az köztévéén. De nem a stúdióba vagy az öltözőbe ment, hanem verekedni kezdett a nézők között, miközben csapatának tagjai a kimerült McGregorra támadtak.

November

Orbánék újabb nemzetközi botránya hozta november legtöbbet olvasott cikkét. Nikola Gruevszkinek, a korrupció miatt elítélt volt macedón kormányfőnek Magyarországra csempészése és befogadása, az ezt körüllengő félhivatalos hírek, a magyar diplomácia titkolózása több hétig tematizálta a sajtót.

December

Bár az évből hátravan még két nap, szinte biztosra mondható, hogy e hónap legolvasottabb cikke is a rabszolgatörvény körüli hercehurcából kerül ki. Az ellenzéki képviselők kétharmaddal szemben meglevő egyetlen lehetősége az obstrukció, az egyöntetű vélemény szerint a multiknak kedvező szigorítás megszavazását így kívánták megakadályozni. És bár nemzeti konzultáció indult a családok védelméről (olyan kérdésekkel, melyeket elolvasva Aronson professzor, a szociálpszichológia elismert szaktekintélye a fejét fogná…), arról például nincs szó benne, hogy „egyetért-e Ön azzal, hogy akár évi 400 órára emeljék a túlórakeretet, amit a munkaadó ráér 36 hónap alatt elszámolni”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »