Legóból épített óriásmodellek Pozsonyban

Legóból épített óriásmodellek Pozsonyban

Legóból épített óriásmodellek kiállítását nyitották meg a pozsonyi STYLA üzletközpontban, ahova július 15-ig várják az érdeklődőket.

Azokból bizonyára nem lesz hiány, hiszen a vándorkiállítás, amelynek az Óriások inváziója címet adták a rendezők, népszerű sportolók, színészek, mesékből, sci-fi filmekből ismert alakok életnagyságú szobrait, a történelemi építményeket, autókat nézhetnek meg. Mintegy 100 modellt hoztak most Pozsonyba, ezek megépítésére 7 millió legókockára volt szükség.

Az egyedülálló nemzetközi kiállítás valóban hatalmas, és az első pillantásra megdöbbenti a látogatót. A rendezők főleg a gyerekek figyelmét kívánják felhívni a fantáziát fejlesztő és egyben nevelő, ismeretterjesztő kiállításra, amelyet 12 témába osztottak.
 

A 100 impozáns modell közül mindenképp meg kell említeni a népszerű filmhőst, Batmant és autóját, a Batmobilt, a 3 méter magas és 11 méter hosszú Titanic hajót, Robert Wadlow, a világ legmagasabb, 272 centiméteres emberének életnagyságú szobrát, amelyet több mint 100 ezer legókockából építettek meg. Ráismerünk a szobor alakjában megjelenő Johann Sebastian Bachra, az egykori teniszező Martina Navrátilovára, nem feledkeztek meg a Star Wars-filmek rajongóiról, sem a legkisebbekről, akik bizonyára Alice és csodaországának vagy a Pókembernek örülnek a legjobban. (ug)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »