Legkésőbb szerdáig folyósítja a novemberi családtámogatásokat az Államkincstár – a nap hírei

A jövőben különválik a Honvédség politikai és katonai irányítása – erősítette meg a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a januárban kezdődő átalakítással a kisebb létszámú tárcánál maradnak az irányítási, ellenőrzési feladatok, emellett Székesfehérváron létrejön egy széles hatáskörrel felruházott honvédségi parancsnokság

Kormányzati várakozás szerint 30 százalékos jövedelemnövekedést hoz a létszámleépítés a közigazgatásban. Kovács Zoltán kormányszóvivő a Kossuth Rádióban a kabinet céljának nevezte, hogy a lehető legkisebb bürokráciával működjön az állam. A tervezett nemzeti konzultációról a következő napokban várható bejelentés.

Legkésőbb szerdáig folyósítja az októberi családtámogatásokat az Államkincstár. A kormány a november 1-jei mindenszentek ünnepével és a hosszú hétvégével indokolta az előrehozott utalásokat és postai kézbesítéseket.

A CEU-ért tüntettek a Momentum Mozgalom kezdeményezésére Budapesten az intézmény Nádor utcai székházánál. A CEU csütörtökön jelentette be, hogy jövőre a bécsi kampuszon tanulnak majd az intézmény amerikai akkreditációjú mester- és doktori programjaira jelentkező új hallgatók. A Kuratórium december elsejével hagyta jóvá a költözést, mivel álláspontja szerint a magyar kormány tovább szűkítette a tanszabadságot.

Hírdetés

Berendelte a Zöld Híd és a hulladékgazdálkodási vállalat képviselőit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Gyenes Szilárd, a Zöld Híd megbízott ügyvezető igazgatója korábban az InfoRádióban elmondta: péntektől, részben anyagi okok miatt nem szállítja el a kommunális szemetet Pest és Nógrád megye 116 településéről.

Felfüggesztette az eljárást egy hajléktalannal szemben a Kaposvári Járásbíróság, amely az Alkotmánybíróságtól kért normakontrollt. A törvényszék álláspontja szerint az október 15-től hatályos új szabályozás az Alaptörvénybe ütközik.

Magyarország természeti örökségének megőrzéséről, illetve az elektromobilitás helyzetéről is tárgyalt a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanács. Kövér László házelnök, a testület elnöke hangsúlyozta: az elektromos autók elterjedésének ösztönzésében és a környezetvédelemben is hosszú távú közgondolkodás kialakulására van szükség.

Megkezdte a termelést a MET-csoport százhalombattai naperőműve a sikeres próbaüzem után. A MET Dunai Solar Park a cégcsoport első megújulóenergia-beruházása, amely csaknem 9 ezer háztartás ellátásához elegendő villamos energiát termel. A naperőmű 25 millió euróból épült meg.

Az Egyesült Államokban őrizetbe vettek egy embert a szövetségi hatóságok a demokrata párti politikusoknak, illetve az elnököt bírálóknak küldött csőbombák ügyében. Egy rendvédelmi illetékes elmondta: a gyanúsítottat Miami térségében állították elő, a nyomozás pedig Florida déli részére és az ottani postahivatalokra összpontosul.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »