„Legjobb Nagy-Britanniának” – értsd: a legjobb Sorosnak

„Legjobb Nagy-Britanniának” – értsd: a legjobb Sorosnak

A magát liberális-konzervatív havi magazinként, illetőleg internetes hír- és véleményportálként azonosító Tichys Einblick igen kemény cikket jelentetett meg Sorosról, a fentebb idézett címmel.

Annak összefoglalója: „Az a tény, hogy egy milliárdosnak van képe megpróbálni meghatározni az angolok, walesiek, skótok és írek sorsát, kitűnően mutatja a nyugati demokráciákban a politikai szokások hanyatlását.”

A szerző cikke első mondatában leszögezi, ő abból indul ki, hogy George Soros semmit nem tesz, ami ne lenne jó számára üzleti szempontból. Emberbarátként történő önbeállítása és az azzal kapcsolatos adakozásai valójában befektetések, amelyek teljes mértékben hasonlatosak részvények eladásához.

Soros most egy olyan kampány megindítását hirdette meg, amelynek a célja az, hogy Nagy-Britanniában egy éven belül népszavazást írjanak ki a Brexit megakadályozására.

Kampányának elnevezése: Best for Britain, azaz a „Legjobb Britanniának”.

Hírdetés

„Mivel Soros akarja ezt a kampányt, abból indulok ki, hogy Nagy-Britannia [EU-ban] maradása George Soros gazdasági érdekében áll”.

Az igazság egyszerű: Soros pénzügyi fogadásainak túl nagy részét tette az euróba, és az euró gyengülését erősen megérezné pénztárcája. Soros számára a következő kellemetlen esemény az lenne, ha az euróövezet összezsugorodna. Ami pedig végzetes lenne számára, az magának az eurózónának a megszűnése.

Folytatás:

http://demokrata.hu/hir/kulfold/legjobb-nagy-britannianak-ertsd-legjobb-sorosnak

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »