Legitim prédáknak tekintik a nyugati nőket az ÉLŐSKÖDŐK – majd ha egyből kezükbe adnák a szerszámukat, észbe kapnának

Miért ismétlődnek meg időről időre a bevándorlók zaklatásai az európai nők, sokszor gyermekek ellen? Szükségszerűen bekövetkeznek-e az európai jogrend szerint elfogadhatatlan zaklatások, nemi indíttatású erőszakos cselekmények? Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője szerint Európa a bevándorlók számára meghódítandó terület, a nyugati nők pedig szabad prédák, és mivel nem követik az iszlám szabályait, bűnösök is.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Az első erőszakos, migránsok által elkövetett bűncselekmény tavaly szilveszterkor történt Kölnben, igaz, csak hetekkel később hozta nyilvánosságra a német sajtó. Ezt követően azonban sorra láttak napvilágot ehhez hasonló történetek, néhány napja például kiderült, hogy egy 4 éves kisfiút zaklatott egy 22 éves afgán férfi. Elsősorban ugyanakkor európai nők a célpontok.

Két világ létezik

Speidl Bianka, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője a miértekre hiteles válaszokat keresve kérdezte Abdessamad Belhadjot, aki a Louvain-i Katolikus Egyetem mellett az MTA vallási kutatócsoportjának munkatársa is. A marokkói származású szociológus saját kultúrájának vallási eszméire és a nyugati világ ismereteire alapozva adott válaszokat, amiből egy hosszabb írás is született.

A cikkben a szerzők többek között arra mutatnak rá, hogy a bevándorlók, a muszlimok számára két világ létezik. Az egyikben a szabályok kemények és határozottak – ez az iszlám közeg –, míg a másik egy ezen kívülálló terület, amely, még ha nem is ellenséges, de meghódítandó – minderről Speidl Bianka beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Abdessamad Belhadj egyik fontos megállapítása, hogy nincsenek objektív normák, vagyis nincs egyetlen olyan megközelítés sem a témában, amely egyszerre lenne érvényes a bűntudat szempontjából az iszlám közegre, valamint a külső közegre vonatkozóan. Ez azt jelenti, hogy teljesen más szabályokat alkalmaznak a muszlim, illetve a nyugati világban – mondta Speidl.

Az erőszak oka maga a nő

A szakember hangsúlyozta: az adott közegen belül a lehető legszigorúbban büntetendő tehát a zaklatás, vagy az erőszak, ha pedig valaki erőszakoskodik egy muszlim nővel, akkor a nő családja ezt akár meg is bosszulhatja. Ugyanakkor kiemelte azt is, hogy az iszlámban a nőre, mint az erőszak okára tekintenek.

Ha az elkövetőn bosszút állnak, gyakran a nőt is megölik, hiszen a legtöbb esetben őt is hibásnak tartják – fűzte hozzá az elemző, aki szerint ebből következik, hogy automatikusan a nyugati nőket is hibáztatják, és legitim prédának tartják őket, hiszen nem követik azokat a szabályokat, amely által szerintük a bűn megelőzhető.

Az önmegtartóztatás nem számít prevenciónak

A muszlimok szerint a prevenció egy fontos része például, hogy ha valaki tetőtől talpig elfedi magát – magyarázta Speidl Bianka. Ám önmegtartóztatást a muszlimok kizárólag akkor gyakorolnak, ha az életük veszélyben forog abban az esetben, amennyiben ezt megszegik – jelentette ki a szakértő.

A házasság előtti szexuális kapcsolat például főben járó bűn, hiszen a nő a család jó hírének és hatalmának kézzelfogható bizonyítéka. Az, hogy a nők feletti hatalmát egy család hogyan tudja gyakorolni, az a legalapvetőbb lépcsőfok ahhoz, hogy látható legyen, a klán mennyire potens. A nő, illetve a hozzá való viszony nem érték, csak akkor, ha a bűn megszegését szankcionálják – húzta alá.

Első a tradíció

Speidl Bianka mindemellett emlékeztetett Tunéziára és Egyiptomra, ahol a rendfenntartás szempontjából stabilan működő diktatúrák szorításából kikerülvén hamar elszabadultak az erőszakos bűncselekmények. Ugyanakkor a tunéziai férfiak mentalitása korábban is híres volt a nők elleni atrocitások terén, ami egyébként gyakran muszlim nők ellen is irányult – jegyezte meg.

A szakértő kiemelte: ezek az inzultusok olyan helyzetekben történnek, amikor a szabályok szerint a nőnek nem lenne szabad egy adott helyen, vagy adott időpontban férfi kísérő nélkül tartózkodni – vagyis amint egy nő nem viselkedik a tradíció szerint, ki van téve a fenyegetésnek.

Speidl Bianka felhívta a figyelmet arra is, hogy Tunéziában egyfajta változás figyelhető meg, hiszen az idén életbe lépő új törvény 2500 dollárral és viszonylag hosszú börtönbüntetéssel sújtja azokat, akik erőszakos cselekedetet követnek el.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »