Leginkább a “neonácik” besorozását tagadják meg a Bundeswehrben

Leginkább a “neonácik” besorozását tagadják meg a Bundeswehrben

A német hadsereg, a Bundeswehr az elmúlt két évben 63 jelentkező felvételét tagadta meg biztonsági okokra hivatkozva, voltak köztük szélsőségesek, iszlamisták és bűnelkövetők is – jelentette a német sajtó.

A Baloldal nevű posztkomcsi párt frakciójának kérdésére a védelmi minisztérium arról számolt be, hogy 21 “neonáci” és úgynevezett, a demokratikus Németországot megkérdőjelező “birodalmi polgár” (Reichsburger), 12 iszlamista, két baloldali szélsőséges és több bűnöző jelentkezését utasították vissza – írják a Funke Médiacsoport vasárnap megjelent lapjai.

Hírdetés

Két esetben a német elhárítás által már “szélsőjobboldali” szervezetként megfigyelt Identitárius Mozgalom tagjainak felvételét tagadta meg a hadsereg. Hat jelentkezőnél pedig „idegen szélsőségesség” gyanúja igazolódott be.

2017 júliusa és 2019 júniusa között 43 775 ember jelentkezett a Bundeswehrbe. A hadseregben történt “szélsőjobboldali incidensek” miatt két évvel ezelőtt rendelte el a védelmi minisztérium minden jelentkező átvilágítását. Többségüknél a katonai elhárítás semmi gyanúsat nem talált, 1173 esetben viszont alaposabb vizsgálatot rendeltek el.

(MTI nyomán)


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »