Légicsapást kért saját magára egy orosz hős – meghalt, de nem került az ISIL karmai közé

Mint beszámoltunk róla, márciusban nagyszabású offenzíva indult a szíriai Palmüra ellen. A támadásban Asszád katonáin kívül részt vett még az iráni Forradalmi Gárda, a Hezbollah elitegységei, valamint az orosz légierő is. A 25 éves Alexander Prokhorenkó főhadnagyot körbevette és kis híján elfogta az ISIL, ám ekkor rádión kért légicsapást a saját pozíciójára. Prokherenkót május 6-án temetik el, Gorodki faluban, Orenburg-régióban.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Prokherenkó felderítőként szolgált az oroszok kötelékében és az volt a feladata, hogy megtalálja és megjelölje az ISIS állásait, hogy azokra légicsapást mérhessenek az orosz bombázók.

Március 17-én nehéz helyzetbe került: túl mélyen hatolt be az ellenséges területre és mire észbe kapott, az Iszlám Állam harcosai körbefogták. Mivel nem akart fogságba esni, ezért amikor a dzsihadisták közel értek hozzá, légicsapást kért a saját pozíciójára.

10 nappal később az ISIS-t kiűzték az ősi városból és ezzel a terrorszervezet elszenvedte eddigi legnagyobb vereségét.

A főhadnagy holttestét vasárnap szállították haza. Vlagyimir Putyin orosz elnök posztumusz kitüntette az “Orosz Szövetségi Köztársaság Hőse” érdemrenddel. Prokherenkót május 6-án temetik el, Gorodki faluban, Orenburg-régióban.

Independent


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »