Légi parádét tartottak a Duna felett

Tízezrek nézték meg Budapest belvárosában a Nagy Futam elnevezésű autó-, motorsport- és légi bemutatót.

A program az autósportos bemutatókkal kezdődött. Az 1995-ös Sauber C14 F1-es autót az osztrák Karl Wendlinger, a Forma-1-ben 1951 és 1977 között szerepelt BRM egyik legendás versenygépét pedig a szintén osztrák Gerhard Berger vezette a Lánchíd és az Erzsébet-híd között kialakított pályán. A nézők láthatták a túraautó-világbajnokságban (WTCC) versenyző Michelisz Norbertet a Honda Civic volánja mögött, a Formula Renault 3.5 együléses kocsijával pedig a korábbi F1-es pilóta, Baumgartner Zsolt ment körbe az utcai pályán.

Felvonultak még a német túraautó-bajnokság (DTM) autói, volt Audi TT Cup és Audi R8 LMS bemutató, körbementek a rali- és ralikrossz-autók, és a Dakar-ralit is megjárt versenykamionok, s terepjárók, de szerepelt a programban NASCAR-, GT-, és driftbemutató, valamint gyorsulási (dragster) show is.

http://mno.hu/

Ezt követte a repülős, helikopteres, ejtőernyős bemutató. Ennek keretében többek között Besenyei Péter műrepülő világbajnok és Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok is repült a Duna felett. A rendezvény központja a Várkert Bazárnál volt.

A bemutató miatt a BKK tájékoztatása szerint lezárták az Erzsébet hidat, a Lánchidat, Budán a Hegyalja út, a Krisztina körút és az Attila út egy részét, a Fő utcát, valamint a budai alsó rakpartot és a Szent Gellért rakpartot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »