Legalizálná az osztrák kormány az orvosilag asszisztált öngyilkosságot

Krónikus vagy halálos beteg felnőtt veheti igénybe, ehhez két orvossal kell konzultálnia, akiknek tanúsítaniuk kell, hogy az illető képes saját döntései meghozatalára.

Az osztrák szövetségi kormány törvénytervezetet nyújtott be annak érdekében, hogy a súlyosan beteg felnőttek számára legálissá tegyék az eutanáziát – írta a Reuters az osztrák kancellária szombaton közleményére. Az új törvény meghatározza azokat a feltételeket, amelyek mellett a jövőben lehetséges lesz az asszisztált öngyilkosság, miután az osztrák alkotmánybíróság tavaly decemberben meghozta döntését, amely szerint az eutanázia tiltása alkotmányellenes, mert sérti az ember önrendelkezési jogát.

Hírdetés

Az új törvény lehetővé teszi, hogy krónikus vagy halálos beteg felnőttek igénybe vegyék az eutanáziát, ehhez két orvossal kell konzultálniuk, akiknek tanúsítaniuk kell, hogy az illető képes saját döntései meghozatalára. A 12 hetes haladékot is be kell tartani, amely a betegség végső fázisában lévő betegek esetében két hétre csökkenthető.

(Mandiner)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »