Legalább negyven építőmunkás halt meg Kínában

Legalább negyvenen meghaltak csütörtökön Délkelet-Kínában egy szénerőmű építési munkálatai közben – jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség.

A baleset a Csianghszi tartománybeli Fengcseng városában helyi idő szerint reggel hét óra körül történt. A tájékoztatás szerint az egyik hűtőtoronynál összeomlott egy állvány, és munkásokat temetett maga alá. A Hszinhua a halálos áldozatok mellett öt sérültről is beszámolt.

Valaki rögzítette a baleset utáni pillanatokat. Ezeken az látszik, hogy az egyik hűtőtorony összedőlt. 32 tűzoltókocsi vonult a helyszínre, és több mint 200 katona segíti a mentést. Azt még nem tudják, hogy mi okozta a tragédiát.

A CNN amerikai hírtelevízió a kínai munkabiztonsági hivatal közlésére hivatkozva azt jelentette, hogy a szerencsétlenség idején 68-an dolgoztak az építési állványzaton. A baleset pontos okáról még nem adtak tájékoztatást. A mentési munkálatok megkezdődtek, több mint 200 tűzoltót vezényeltek a helyszínre.

A hivatalos adatok szerint tavaly Kínában mintegy 281 ezer munkahelyi balesetet jegyeztek fel, amelyekben összesen 66 182 ember vesztette életét. Néhány nem kormányzati szervezet azonban ennél nagyobbra becsüli a halálos áldozatok tényleges számát, mivel állításuk szerint sok szerencsétlenséget fel sem jegyeznek vagy titokban tartanak.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »