Legalább húszan meghaltak a macedón ítéletidőben

Legalább húszan meghaltak a macedón ítéletidőben

További emberéleteket követelt a szombat esti ítéletidő Macedóniában, a legújabb jelentések szerint húsz halálos áldozata van a viharnak, a legfiatalabb közülük hétéves – jelentette a macedón sajtó vasárnap.

Az erős széllökésekkel, áradásokkal és földcsuszamlásokkal járó viharban a rendőrség tájékoztatása szerint legalább húsz ember meghalt, több tucatnyian megsérültek, közülük huszonketten kórházi ellátásra szorultak. Az áldozatok a fővárostól északkeletre lévő közigazgatási körzetekből valók.

A nagy mennyiségű csapadék miatt a fővárosban autók kerültek víz alá, a Szkopjét elkerülő körút súlyosan megrongálódott, és a vihar különösen a külvárosi részeket sújtotta. A rendőrség speciális egységei, a katonák és a tűzoltók jelenleg is a viharkárok elhárításán fáradoznak. Több száz épület rongálódott meg, fákat csavart ki a szél, és több helyen nincs áram.

Az eső vasárnap reggelre elállt, de estére újabb csapadékra lehet számítani. A macedón meteorológiai intézet jelentése szerint Szkopjében az elmúlt 24 órában négyzetméterenként 93 liter eső esett. Az ítéletidő első két órájában 800 villámcsapást regisztráltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »