Legalább egy évre költözött el a WizzAir Marosvásárhelyről

Legalább egy évre költözött el a WizzAir Marosvásárhelyről

Mivel a marosvásárhelyi Transilvania repülőtéren zajló munkálatok egy évig is elhúzódhatnak, legkevesebb ennyi időre költözött el a WizzAir a marosvásárhelyi repülőtérről.

A Kelet-Közép-Európában piacvezető diszkont légitársaság – az egyedüli, amelynek menetrendszerű járatai voltak Marosvásárhelyről – szerdán közölte, hogy nem két hétre, hanem a kifutópálya teljes felújításának befejezéséig költöztette el járatait Kolozsvárra.

Peti András, a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta: a kifutópálya „ideális esetben” egy év múlva lehet készen, mert még csak most készült el a megvalósíthatósági tanulmány. A tulajdonos Maros megyei önkormányzat csak ezt követően dönt a finanszírozásról, tehát március előtt nem kezdődhet el az építkezés.

Az önkormányzat vezetői korábban azt mondták: a Maros megyei tanács önerőből, egy tízéves lejáratú bankhitel felhasználásával kénytelen elvégezni a szükséges 77 millió lejes (5,4 milliárd forintos) fejlesztést, mivel a bukaresti kormány által elfogadott infrastrukturális fejlesztési stratégia szerint 2022-ig a marosvásárhelyi repülőtér nem használhat fel uniós támogatást.

A WizzAir szerdai közleménye szerint a marosvásárhelyi járatok 2017. január 8-ig az eredeti menetrend szerint közlekednek Kolozsvárról. Január 9-étől a „marosvásárhelyi járatok” menetrendjét a WizzAir kolozsvári járataihoz hangolják oly módon, hogy ne legyenek átfedések.

A WizzAir a múlt héten jelentette be, hogy a marosvásárhelyi repülőtér üzemeltetési korlátozása miatt ideiglenesen kénytelen Kolozsvárra költöztetni ottani járatait. Az érintett utasok számára a WizzAir december 7-ig biztosítja az ingyenes átszállítást Kolozsvár és Marosvásárhely között. Akik maguk oldják meg a transzfert, azok „elfogadható mértékű” költségtérítést igényelhetnek.

MTI


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »