Legalább 86 000-en kérvényezték alkalmazások segítségével a postai szavazást

Legalább 86 000 állampolgár használta azokat az alkalmazásokat, amelyek segítségével kérvényezni lehetett a külföldről, postai úton történő szavazást.

Ez az alkalmazásokat készítő és üzemeltető „Srdcom doma” és “Slovensko.Digital” kezdeményezések statisztikáiból derül ki. A kérvények pontos számát csak a választások után fogja közzétenni a belügyminisztérium, illetve az egyes községek. A belügyi tárca több mint 4000 olyan választót tart nyilván, akik nem rendelkeznek állandó lakhellyel Szlovákia területén, de kérvényezték a postai úton történő szavazást.

Hírdetés

A belügyi tárca felhívta a figyelmet, hogy ha a kérvényező nem kapott visszaigazolást, az még nem jelenti azt, hogy nem szavazhat, amennyiben időben elküldte a kérvényt. A kérvényeket január 10. éjfélig kellett továbbítani a belügyi tárca vagy az illetékes község e-mail címére. Lucia Kirinovičová, a minisztérium sajtóosztályának munkatársa elmondta: folyamatban van a kérvények feldolgozása, szükség esetén egyes kérvényezőktől kiegészítést kérhetnek.

Az önálló Szlovákia történetében ez lesz a nyolcadik parlamenti választás. Összesen több mint négymillió választópolgár jogosult a szavazásra.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »