Legalább 8 százalékos "nyugdíjemelést" kérnek a nyugdíjasok

Legalább 8 százalékos "nyugdíjemelést" kérnek a nyugdíjasok

Boris Kollár (Sme rodina) házelnökkel tárgyaltak a Nyugdíjas Egységszervezet (JDS) képviselői a parlamentben – tájékoztatott Valéria Pokorná, a JDS alelnöke. A megbeszélésen részt vett a Sme rodina két parlamenti képviselője, Petra Krištúfková és Ľuboš Krajčír is.

A találkozó fő célja az volt, hogy kiértékeljék a JDS és a házelnök, valamint a Smer Rodina által aláírt együttműködési memorandum teljesítését.

Hírdetés

A nyugdíjasokat tömörítő szervezet ismertette elvárásait, ezek között az első helyen szerepel a nyugdíjak 8 százalékos valorizálása, ideális esetben már augusztus 1-től.

A JDS emellett garanciát vár a 14. nyugdíj karácsony előtti kifizetésére, javasolja az idősek emberi jogi biztosa intézmények létrehozását, továbbá azt szeretné, ha a nyugdíjak valorizálását a bérek emelkedéséhez kötnék.

„Ígéreteket kaptunk, ezekkel elégedettek vagyunk és reméljük, a nagy részüket fokozatosan, de inkább minél hamarabb törvénybe foglalják annak érdekében, hogy javuljanak az idősek életkörülményei” – tette hozzá Michal Kotian, a JDS elnöke.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »