Lefejezve találtak rá Isztambulban egy szíriai homoszexuális férfire

Törökországban gyakoriak a támadások a homoszexuálisok ellen.

Lefejezve és borzalmasan megcsonkítva találtak rá egy szíriai homoszexuális férfi holttestére két nappal azután, hogy a férfinak július végén nyoma veszett Isztambulban – közölte egy homoszexuálisok jogait védő szervezet csütörtökön.

Mohammed Vizam Szankari, aki a háború elől menekült el Szíriából, július 23-án tűnt el, miután távozott a török nagyváros Fatih negyedének Aksaray nevű körzetében lévő lakásából – közölte a Kaos GL nevű török emberi jogi szervezet.

A menekült már egy hónapja Isztambulban élt, de máshová akart költözni, mert egy fegyveres banda megfenyegette, hogy megerőszakolja – mondták el a barátai a szervezetnek.

Egyik barátja szerint a holttestet annyira megcsonkították, hogy csak a nadrágjáról lehetett felismerni. Testébe két penge beletörött, felsőteste felismerhetetlen volt, és lefejezték.

A menekültet már öt hónappal korábban elrabolták és megerőszakolták – mondta el az egyik lakótársa. Meg is akarták ölni, de sikerült elmenekülnie.

„Bejelentettük a rendőrségen, de semmi sem történt”– tette hozzá a lakótárs.

A férfi egy másik meleg barátja a Kaos GL-nek elmondta, mennyire megdöbbentek, milyen kiterjedt a homofóbia Törökországban. Elmondása szerint őt már kétszer rabolták el.

„Senki sem törődik velünk. Teljesen mindegy, hogy szíriai vagy török valaki. Ha homoszexuális, célponttá válik” – mondta a férfi.

A homoszexualitás nem bűncselekmény Törökországban, de a meleg közösség gyakran válik hátrányos megkülönböztetés és zaklatás áldozatává a konzervatív muzulmán országban.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Videóra vették, ahogy lefejezik a 12 éves fiútLefejezte a vonat, mert a sínek mellett közösültRovatok: KékfényTelepülés: TörökországCímkék: kékfény, krimi, lefejezés, lefejezett holttest, homoszexualitás, TörökországForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »