Leépítésre kényszerül az Arsenal a járvány miatt

Leépítésre kényszerül az Arsenal a járvány miatt

Noha idén már több megszorító intézkedést hoztak a klubnál, nem tudják elkerülni a leépítést: összesen 55 főt küldenek el, túlnyomórészt az adminisztratív és a kereskedelmi részlegekről, de a futball részleget is érinti a döntés.

A korábban vártnál negatívabb pénzügyi hatások miatt 55 fős elbocsátást tervez az Arsenal – adta hírül a brit klub bejelentése nyomán a BBC. A lap emlékeztet arra, hogy a fő csapat játékosai és az edző már áprilisban beleegyezett egy 12,5 százalékos fizetéscsökkentésbe a pénzügyi helyzet stabilizálása érdekében, továbbá az Arsenal igazgatósága 12 hónapra lemondott a járandósága több mint egyharmadáról. A fizetéscsökkentések és a tulajdonos Stan Kronke tőkejuttatása ugyan segített a pandémia hatásainak enyhítésében.

Ennek ellenére

a járványnak a klubvezetés várakozásainál sokkal mélyebb és hosszabb távú hatásai lettek

Hírdetés

– legalábbis ezzel indokolták a döntést, hozzátéve, hogy nem volt könnyű meghozni, és mielőtt megtették, a klub működését és kiadásait is alaposan átgondolták minden szempontból. A leépítés érinti a futball, a kereskedelmi és az adminisztratív részlegeket is, de főleg az utóbbi kettőt.

Emellett további takarékossági intézkedéseket is bejelentettek: csökkentik a dolgozói juttatásokat, a tőke és diszkrecionális műveleteket, viszont a játékoskeretet érintő befektetések folytatódnak és változatlanok az átigazolási tervek is.

A klub szurkolóktól származó bevételeit erősen visszavetette, hogy a járványvédelmi korlátozások miatt zárt kapus meccseket játszottak, majd az enyhítés után csak korlátozott számban térhettek vissza a nézők a lelátókra. Durván csökkentek a közvetítési jogokból, a meccsnapi és kereskedelmi tevékenységből származó bevételeik is. Ezért most a klub történetének egyik legnagyobb próbatételt jelentő időszakát élik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »